I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

alhamdulillah dengan sekali lafaz " Aku Terima Nikahnya........."

Posted 12:59 AM by EJA in
bila umur mencecah usia 23tahun barulah mula terdetik dihati 1 perasaan.. perasaan apa?? perasaan ingin menikah.. hamboi awat tiba2 je ni..punca nya kerana musim cuti raya cina ni saja sudah 5org sahabat saya menikah, tu tak kira yg bertunang plk..alhamdulillah jodoh mereka sampai dulu dr saya..nak buat macammana jodoh saya lambat tiba..klu dah tiba nanti saya akan potong mereka pecut naik moto bot..hahahah

hari ini cuti lagi but so sad today last my leave, tomorrow working ohhh nooooo apa blh buat org makan gaji..hehe sambil2 siapkan kerja sikit, ingatkan masa study ja ada asgmnt rupa2 nya dah kerja pun ada jgk keja at home nasib baik lama lagi nak submit..hahah sambil buat kerja sambil online fb dan skype mana mahu habisnya kerja tu..cerdik2.td duk belek2 facebook tiba2 terklik satu gambar ni..


uhh terus jantung berdegup kencang.. tadi duk ada perasaan membuak2 mcm ombak tsunami nak menikah sekarang mulai surut umpama air sungai yg mengalir ke laut..hurm kalau lagu ni.. kena tunggu 3,4 thn la baru menikah sebab kesian pula kt sidia baik sy muhasabah diri saya sebaiknya..kalau x sidia kena tanggung dosa saya lepas menikah..(calon suami pun belum ada lagu mana nak menikah)

p/s penulis blog: pesanan buat bakal suami saya dan peringatan buat semua lelaki diluar sana yg bakal menjadi suami kelak..ingat sebelum anda melafazkan "aku terima nikahnya..bermakna anda sudah punya tanggungjawab besar" patutlah klu saya perhatikan org yg duk angkat nikah tu lepas sahaja tok kadi goncang tangan dia, uhhh muka pucat habis,peluh satu badan ada yg lancar sebutannya ada yg tersasul ada juga yg tersangkut2..rupanya sbb nak pikul tanggungjawab besar.. ushhh subhanallah



18 comment(s) to... “alhamdulillah dengan sekali lafaz " Aku Terima Nikahnya........."”

18 comments:

Nelly The Strange said...

ayat simple .. disebalik ayat tu ! mendalam maaaa !



Mizan said...

alhamdulillah dah follow blog saudari..semua lelaki bakal merasa debarannya..NAL lambat lg rasanya..HEHE..tapi kenapa org selalu tny, berapa kali lafaz?penting ke?



EJA said...

hurm tulah saudara NAL semua lelaki mst rasa berdebar2 kan..

sebenarnya berapa kali lafaz pun x ksh yg penting selamat diijab kabulkan..cuma klu lafaz sekali shj tu kira mcm lg bgs lah :)



Ezad Skytech said...

besar tanggungjawab nak bergelar suami ni kan..:D



EJA said...

ezad: betul tu mgg besar yg teramat sbb tu klu tak sedia lagi tergagap2 nak lafaz nikah..kan..heeheh



Muaz Faris said...

wow. kalo camni la.. nak jadi suami bukan tugas senang2 ye..

tukar jadi isteri la, lagi senang.. hehe



EJA said...

ye betul tu saudara muaz..sebenarnya dua2 ada responsibility yg besar as wife and husband kan..klu mcm tu awak jd ppuan saya pula nak jd lelaki nak merasa rasa akad nikah tu..hahaha



DiriKu said...

Eh, eh. Sebayalah kita. Hmm, saya pun ada terfikir macam tu. tapi ramai je yang dah kahwin mcm baya2 kita ni. XD

do vote for me? :)

http://kisahtaksempurnadariku.blogspot.com/2012/01/world-bloggers-and-social-media-awards.html



asyraf ahmad said...

terlalu biasa sgt kita dimomokkan pasal "risiko" kawin, jarang sgt kita dengar pasal hikmah dan kelebihan berkahwin. Seberat tanggungjawabnya, seluas juga ganjarannya...pegang bini pun dpt pahala. pemurah kan Allah. swt.

acap
hppy blogging.



EJA said...

diriku: ek sebaya ke? dah 23 thn kan.. tulah ramai btl kwn2 yg dah kawen kdg2 jeles pun ada tgk..hehe

otw visit your blog..tq link :)



EJA said...

asyraf ahmad:betul kata saudara tu byk sekarang cerita pasal risiko berkahwin tp jrg yg cerita hikmah nya sesuatu perkahwinan itu..

allah itu maha adil sbb tu lbh indah bercinta lps kawen buat apa2 dgn suami isteri semua dpt pahala hehe



Pencari ALLAH said...

Setiap yang baik tu ada makna tersirat. :)



EJA said...

iye betul tu pancari allah.. yg baik itu penuh hikmahnya :)



Chegu said...

Eja 23, saye baru 18... Tp da teringin nak kawin jgak... Hahaha :p



EJA said...

eleh chegu 18 tak caya langsung klu 18 mcmne blh jadi cikgu, kira cikgu sebaya dgn anak murid la ni..hehe dah teringin nak kawen?? haa kena kawen cpt2 la tu.. kne cari calon cpt2..ehehe :P



EJA said...

nelly: maaf baru balas komen awak..sy pun tak tahu knp komen awak masuk kan spam.ni baru keluar..mgg nampak ayat tu simple senang nak ucap tp makna nya berat..hehe



mencari konklusi said...

xsabar nk kwin....huxhuxhux



EJA said...

sabar dik syide..jgn lupa jemput kakak ye :)