I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

saya tak faham dengan sikap LELAKI

Posted 6:53 AM by EJA in
entry kali ini adalah sedikit mengenai kekeluhan dan kekesalan eja terhadap kaum lelaki.al-kisah nya begini baru semalam eja MC sbb demam hari ni dah kena p kerja nak buat macam mana MC sehari je doktor bagi.
nak di pendek kan cerita balik tadi dah la punya ramai orang dalam putra tu,kepala duk berdengut,dah rasa nak pitam pun ada,ingat kan dapat lah tempat duduk.sekali tgk mak aaii kemain sebaris site tu yang duduk semua lelaki,campur2 ada malay and cina.

nak kata tua kerepot tak juga semua nya gagah perkasa,nak kata badan kurus kering takut tumbang bila berdiri kalau kena tiup angin tak juga tengok badan semua taf2 macam abg ben kita.apalah masalah diaorang ni sekurang-kurangnnya bertolak ansur lah dgn kaum wanita.(lebih2 lagi org yg tengah demam ni..hehe )

sampai saja station asia jaya, ada seorang kakak pregnant ni masuk tren, ingat eja adalah salah seorang jejaka macho yg akan berdiri bagi site kat akak tu.last2 tau tak depa org buat apa, blh diaorg lelaki yg duk kt site tu pura2 tido.masing2 tutup mata,aduhh sakitnya hati mak jemaah ni nak je bagi buah silat kat diaorg.(pesan tok guru bersilat bila mana keadaan yg memerlukan..hurm rasa nya dlm keadaan td mgg elok benar keluar silat.bagi rasa sikit)

kesian kt akak tu, sampai eja dah sampai station taman paramount, eja dah keluar tren eja toleh belakang tgk akak tu still berdiri lagi..( hello brother cuba la fikir sikit allah bagi akal utk berfikir dan allah bagi hati utk kesian, org tu dah la berbadan dua cuba pk klu wife ke, mak ke, kakak ke , atau nenek korang yg tgh berdiri tu, apa korang rasa. specially  for malay guy x tgk ke kakak tu pakai tudung, melayu sama melayu pun tak blh bertolak ansur,kalau menda macam ni berterusan mgg betul la kata seniman melayu mgg layu )


(kalau mcm ni lagi mak jemah,mak limah sakit hati)

** kepada kaum lelaki yg masih ada perasaan ego, tamak dan pentingkan diri sendiri tu, ubah2 la ingat semua dalam dunia ni bukan 100% milik kita.


12 comment(s) to... “saya tak faham dengan sikap LELAKI”

12 comments:

iz said...

aduss..
memalukan sungguh..
tapi patut di 'sound' jugak kadang2 org x paham bahasa nih..



EJA said...

awak..kdg2 eja blh bersabar jgk tapi kali ni mgg diaorg dah melampau btl..nak je disilatkan..hehe



to'wan said...

Ish3..xpatut2x...buat malu to'wan j yg menjadi kaum Adam juga.. (~.~)



Chegu said...

Sound je, ntah la, didikan kot, die biase diajar mcm tu, ape la gaknye perasaan kalo mak abah die yg da tua2 org layan mcm tu



EJA said...

towan: tula pasai krn segelintir habis malu kaum adam sejagat ..hehehe



EJA said...

chegu: tula btl la kot kurang didikan sbb tu kurang ajar..

dah tentu mereka akan rasa marah klu org treat mak ayah diaorg mcm tu..baru padan muka diaorg B-)



Arenis Jalaluddin said...

mmg mcm2 ragam org skg nie eja..ape lg bile naik train, komuter nie..mmg obvious la klu lelaki tak bg tpt ddk kat ppuan yg mengandung, yg tak sihat sume..skg nie msing2 selfish..fikir diri sndiri jer..tu yg sggp wat2 tdo..cubelah kalau kena kt batang hidung sndiri baru rasa!! sedangkan Allah dh ckp kaum wanita tu insan yang lemah..tp skg lelaki wat dek jer..mcm kt jalanraya gak..klu tgh jem ke klu laki thu ppuan bwk kete mula la xnk bg jln la, potong line la..wat suka2 hati..sabar jela kan..ni sume pngajaran buat kita yg bergelar perempuan ni..



EJA said...

kak anis tula kadang rasa geram tapi kita kdg2 kne bersuara ajar diaorg(lelaki) ni sikit.apa ingat kitaorg ppuan lemah senang2 je nak buli..



aRa ❤ aFiq™ said...

isk3.. ta ptot btol la.. penting an diri sgt.. bukan na tlg yg lemah..



EJA said...

ara: diaorg mgg selfish..nak buat macam mana rambut sama hitam hati lain2



Mia Meymi said...

diorg lbih pntingkn diri sndri tnpa mmikirkn org lain.. sbar jela..



EJA said...

iya la mia diaorg mgg selfish..x apa kehidupan manusia kan umpama roda sekejap kita diatas sekejap kita dibawah..be patient