I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

kalau u boleh buat i pun boleh (jangan cabar i tau)

Posted 8:22 AM by EJA in
hari ni adalah hari yang agak membanggakan buat eja tak sangka pagi tadi naik tren LRT nak ke bandar tasik selatan (nk p keja) memang tak sangka pemandu tren waktu tu seorang wanita rupanya..tahu pemandu tu orang perempuan pun bila dengar suara dia sebut nama station. uhhh terus eja rasa bangga sangat2 tak sangka la orang perempuan pun blh bawa tren LRT yang bukan main panjang tu..cayah la kak..eja respek la kat akak..

zaman sekarang "wanita boleh".. apa yang lelaki boleh buat wanita pun boleh lakukan juga..tengok la sekarang pemandu bas pun sekarang dah banyak wanita yang bawa..hehe bila pagi tadi tahu orang perempuan  yang bawa tren tetiba-tiba je hati eja ni balik keja rasa macam nak tengok je macam mana cara bawa tren LRT ni adakah sama mcm bawa kereta dan bas tu??? eja balik keja sama2 dengan seorang kak laili,kak laili  ni sama department tempat eja keja juga..

apa lagi masa balik tadi eja saja je naik LRT betul2 mula2 tren..ingat kan nak berdiri belakang cermin tu sbb nak tgk cara abang tren tu bawa LRT tapi ada banyak tempat duduk la plk time tu.kak laili pun kalut ajak eja duduk..jadi terpaksa la duduk..sampai sahaja station masjid jamek, eja terus berdiri betul2 belakang cermin tempat driver tren tu..baru lah eja dapat tahu rupanya mcm mana gaya nye nak bawa tren tu.rupanya tren lrt ni  x ada steering yang ada cuma gear dan button.tak sangka la pulak dek kerana khusyuk tengok cara abg tren tu bawa,sampai station lrt masjid jamek abg tu pun dah berhentikan  tren.. sampaikan abg tren tu toleh belakang tengok eja..saat tu mata bertentang mata..ya allah bukan main malu lagi eja..buka aje pintu tren eja terus keluar cepat2 eja tarik tangan kak laili..

**kak laili cakap abang tren tu masih tengok dan perhatikan eja berjalan..kak laili cakap abg tren tu hensem muda lagi..eja balas kata2 kak laili "iyeke kak x perasan pulak muka abg tu sbb dah rasa malu yang teramat ni..(dalam hati eja mula berkata jgn lah dari mata turun ke hati pula ) heheheh


6 comment(s) to... “kalau u boleh buat i pun boleh (jangan cabar i tau)”

6 comments:

NZ Diaz said...

haha manalah tahu ada jodoh :D



EJA said...

NZ Diaz ushh jgn la cakap macam tu..dah la eja naik tren lrt hari2 dan bertukar pemandu tren tetiap hari..ehehe



Kartini said...

ki3. cik eja nmpak pamndu nya ke donga suara nya aje :p



EJA said...

masa naik tu dengar suara akak tu..masa keluar tren tu nampak muka akak driver tren tu..heheh

yang pemandu lelaki tu eja nampak muka nya sikit2 aje..



Chegu said...

patut la tadi ade brader pemandu lrt ni tny, kenal cik eja tak, kesiaan die, baru nak kasi pass lrt free, tapi kat pass tu ade no phone die, hahaha, x da jimaat da. sebulan percuma lrt



EJA said...

yeke chegu..pemandu lrt tu tanya ttg cik eja yg pelakon tu kot..hehe

untung la badan klu dapat free sebulan pas lrt..amboi siap letak no phone ye kat pas tu..hehe bijak2