I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

Bukan mengaibkan hanya sekadar bercerita

Posted 7:52 AM by EJA in
salam buat semua..eshhh kenapa la lambat rasanya masa berganti masa minit berganti minit dan saat berganti saat (bukan utk menikah) tapi tak sabar nak balik kampung ni nak jumpa org yg paling tersayang..yeyeh balik kampung..sebulan sekali oooo balik..tu yg feel lebih2 ni :)

keterujaan eja nak balik kpg maka malam ni dah packing pakaian..nak sambut raya haji ni..disebabkan keterujaan itu lah maka eja tiada idea utk update blog..nasib baik la ada sahabat baru blogger eja ni tag eja Diblog chegu

sedikit perkenalan chegu ni adalah seorang cikgu yang mengajar disek menengah mengajar subjek sains.subjek yg paling eja suka masa sek2 dulu..terus kpd soalan chegu..

1) status, bujang? berpunya? atau berkahwin?

bujang omputih ngomong single..
2) makanan kegemaran gapo dio?

kawe suko make laksa (faveret oooo sesiapa gerangan lelaki yg pandai masak laksa..terus lulus buat calon x payah tapis2 dah)hehehe

3) korang minat drama negara mana? malaysia, indon, korea, jepun, omputih?

firstly korea(full house) kedua indon (tapi bkn cerita cinta eja suka tgk cerita yg islamik2 tu)

4) last cerita melayu yang korang tengok ape?

last tengok cerita melayu HIJAB (tengok dgn adk kembar kat wayang..seramnye ambik kesempatan peluk adik kembar saya..hehe)

6) kartun ape yang korang minat?

sampai sekarang duk gila tgk shin chan,doremon,sabtu dan ahad layan salermoon & dragon ball kt NTV7 kul 10.00 a.m

7) cerita paling happy dalam idup korang?

dapat kerja yg di idam2 kan..yg penting offc hour and weekend off

8) kisah paling sedih pulak?

buat masa sekarang tak adalah lagi mungkin tahun dpn kot sbb kena berpisah dgn adik kembar dia kena kerja dibranch offc dia kat puchong,eja plk kena duk kat bandar tasik selatan..huhuhu

9) mak abah korang asal mana?

mak eja orang perak(jawa perak) + ayah orang selangor (jawa selangor) =perak + selangor (pengor)

10) aset paling berharga korang sekarang ape?

hanya maruah diri yang paling berharga dan akan ku pertahankan

11)dulu kecik-kecik ko nak jadi ape? selari tak dengan ape yg ko buat sekarang?

dulu kecik2 nak jadi pegawai polis..mgg jauh dgn skop kerja sekarang admin finance department hari2 kira dan menghadap duit ..hehehe

**chegu harap semua soalan telah dijawap maafla klu jawapan agak ringkas sbb malam ni mak jemaah letih sikit la chegu, kepala plk fenin kena ayaq hujan (~_^)



8 comment(s) to... “Bukan mengaibkan hanya sekadar bercerita”

8 comments:

Chegu said...

Haha, afdau likes this mak jemah oi



menusuk hati said...

ngomong jowo..hehe..



naim said...

hehe..

macam pecah rahsia je.. :P

Jom singgah:
http://pemudattbc.blogspot.com/2011/11/nikmat.html



EJA said...

chegu: mekasih ye sbb like :)



EJA said...

menusuk hati: hehe pandai jgk ke ngomong jowo..wah ada geng ni :)



EJA said...

naim: ushhh jgn bagitahu org lain ye..rahsia kita berdua..heheh gurau je.. x pe pecah rahsia dgn para blogger jgk :)

erm nak p jln2 kt blog naim la.. nak tgk entry dia :)



Pencari Cinta Sejati said...

best la raya macam tu yea



EJA said...

pencari centa sejati.. amboi nama sedap noo..awak salah komen entry ni tapi x pe..

haah mgg best rasa malas nak balik kl :(