I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

Adakah jodoh saya kawan saya sendiri

Posted 12:14 PM by EJA in
Diam tak diam dah hari ahad dah..esok dah kerja..apa plan hari ni,mesti ada yg berjalan bersama keluarga kan (untungla masih tinggal/dekat dgn mak ayah..lain mcm eja ni duduk menyewa berjauhan dgn keluarga).mungkin ada juga yang pergi makan nasi minyak sanak saudara atau pun sahabat handai yang berkahwin hari ni kan?

Hurm..eja pun banyak dapat undangan dari kawan2 yang buat majis kahwin pada hari ni.. rasanya ada 3 org yg  wedding invite dalam fb tu..tapi nak buat macammana ribuan ampun maaf dari eja sbb tak dpt nak datang sbb minggu ni tak balik kampung..minggu dpn baru balik maklumla raya haji..mujurla sahabat2 eja semua nya memahami.

Tak sangka ramai juga kawan2 eja dah mendirikan rumah tangga rasanya kawan sek dah 3org kawan politeknik dah 5org, yang buat eja teruja tu bukan kawan perempuan shj tapi kawan lelaki eja pun dah ada yg kawin..(wah..tahniah diucapkan..tulah org tua2 ckp jodoh dah sampai).

Kebanyakan kawan2 eja yang berkahwin ni atas pilihan sendiri, pasangan mereka tu sebenarnya kawan mereka juga dulu masa sama2 study,satu politeknik Cuma lain jurusan.kira cinta berputik masa study la ni.hehe Cuma sorang je kwn eja yang berkahwin atas pilihan keluarga,nak buat mcmmana dah jodoh.

Kadang-kadang terfikir juga ada betulnya kata2 pakar motivasi “ jodoh/pasangan yang terbaik adalah orang itu dahulunya pernah menjadi kawan/sahabat kita kerana ia lebih memahami dan mudah berkomunikasi” maksudnya disini dari perhubungan berkawan baik-bercinta-berkahwin.bagi eja plk mgg ada kebenarannya bila kita dah berkawan lama kita blh knl hati budi masing2 yang penting jgn kuat memilih dengar dr fadzilah kamsah ni habaq





Semoga allah pertemukan jodoh dan permudahkan urusan “Eja” dan “Si Dia”


44 comment(s) to... “Adakah jodoh saya kawan saya sendiri”

44 comments:

Huda Diaz said...

apsal lepas baca rasa seram sejuk je ni? zzz



EJA said...

haayok huda..entah2 dah jatuh cinta dgn sahabat sendiri kot?? baik g check cpt2..

tgk la video klip kt bawah tu best sgt tau,..eja suka dgr lagu dia :)



Chegu said...

Hehe, yg da sampai jodoh dulu, dahulu kan dulu, yg blom sampai, bak kata dr. Fadzilah dlm satu ceramah dia, yakin lah setiap org punya jodoh mereka, yakin!

Ade tu cik eja, ntah2 jodoh cik eja kwn dlm fb kot, x pun kwan blogger, customer ke, kwn sekerja, kwn kpd kwn sekerja, hehe, ade tu. Usaha2, ade lbh passing kat saye. Haha



Mentadak Mentadu said...

comel :P



faizal mohd said...

siapakah empunya rusuk kiri ini? hehe :) semoga mendapat jodoh yg baik.



pwincess Lov3y dOv3y said...

semoge bertemu jodoh yang baik k..:)



EJA said...

chegu: hurm dah tgk video dr fadzilah kamsah yer..eja pun yakin dgn jodoh eja..hehee

kawan fb tak mau la..kawan blogger ok jgk..sbb sama2 ada minat berkarya/menulis blog.

passing kt chegu..amboi..eja jadi org tgh la ni..blh2 tapi kena bagi UPAH..hahaa



EJA said...

mentadak: siapa yg comel..tuan punya blog ni ke?? mekacih..hahaha



EJA said...

faizal: haaah la eja pun terfikir jgk..siapa la punya rusuk kiri yg eja pinjam ini :)



EJA said...

pwincess: mekasih eja pun doakan awak bertemu jodoh yg terbaik juga ;)



Chegu said...

Sejak down ni, tu pnuh kan diri dgn dgr cramsh dr. Fadzilah ni, hehe, nak boost up & motivate diri... Hehe, best dgr ckp org tua ni. Jgn marah dato' nnt cepat tua



EJA said...

chegu knp down2 ni x elok ti anak murid pun down tau..hehe

aik sampai hati ckp dato mcm tu..dr fadzilah bukan tua la tapi remaja dewasa..heheh eja suka dgn dato sbb kami sama2 keturunan JAWA ;)



Chegu said...

Biase la idup kan, kejap di atas, kejap di bawah, ni semua ujian kan, hehe, dato' suka berseloroh, dia memang biasa bahasa kan diridia mcm tu, haha



Syieda_Joy™ said...

tanhiah...eja bile pulak..hihihi ^_^



EJA said...

chegu itulah lumrah dan fitrah hidup mana nya..bila la dpt peluang jumpa dato face to face :)
chegu pernah jumpa dato face to face ke?



EJA said...

syieda "jodoh" itu rahsia allah.. eja?? hurm tak tahu lagi bila..tapi eja yakain setiap manusia telah ada jodoh masing2 berdoalah semoga dipertemukan yg soleh :)



Chegu said...

Haha, pnah, 2 kali kot, satu dlm rancangan anjakan paradigma,time tu student lg, jadi audiens dan b'pluang tny soalan time segmen anjakan paradigma time fahrin ahmad datang, satu lagi time ceramah usahawan, anjuran pkns. Ade tu rezeki nnt, tp cramah dia pun bnyk kan, kat youtube, tv, fofular kan, heheh



EJA said...

wah beruntungla chegu dapat jumpa 2kali tu face to face dgn dr fadzilah kamsah..siap blh tanya soalan lagi..

fahrin ahmad??? aishh tu jejaka idaman eja tu..hehehe ada ambik no phone fahrin ahmad x?

aah banyak ceramah dr kt tv dgn youtube..kat radio pun dia ada bg motivasi pg :)



Chegu said...

Hahaha, xdop, fahrin ahmad mmg hensem a, bwah skit perfect dr sheikh muzaphar...



EJA said...

wah awak..first time eja jumpa org lelaki yg puji lelaki..hurmm kira fahrin ahmad ni no 2 kacak la dari syed muzafar?biasala artis :)



Chegu said...

Hahaha, admire kot, ape nak malu kan, mamat dua org tu bleh wat gadis ilang akal kot, tapi artis lain takde plak saye nmpk mcm tu, persona diorg ni tinggi, x tau la kalo org lain kan, humble mmg humble die 2 org tu, dato' fadzilah pun puji fahrin, die jenis rajin g masjid, x tinggal solat



EJA said...

oh yeke..tu la tgk muka fahrin tu mgg mcm org baik2..xpela org biasa mcm eja ni layak utk org biasa je..

kitakan golongan biasa2 je :)



Chegu said...

Hahaha, Allah nak angkat manusia, bile2 Je, tgk mawi, dl keje kat giant, tgk zizan, dulu wat kopok lekor je, faizal af, bekas buruh... Jadi x mustahil org biasa ni jd org luar biasa, kan? Keep positive



EJA said...

that right.. tak mustahil..jika kita berusaha allah akan balas usaha kita kan.. what goes around will comes around..

chegu mengajar dimana..sek rendah ke menengah..subjek apa?byk plk tanya heheh



Chegu said...
This comment has been removed by the author.


EJA said...

check emel but why?? you can direct tell me right, if you think my question is personal for u. u can ignore it :)



Chegu said...

Ahaha, segan a, sy cikgu sains, ngaja skolah men. Hahaha,



EJA said...

pekerjaan yg mulia knp perlu segan..tinggi position dari eja tu..hehe pekerjaan mula memberi ilmu pd anak murid :)



Chegu said...

Haha, semua kerja tu mulia, slagi buat kerana Allah, jadi ibadah. Malu bukan ape, haha, takot org ckp poyo plak



EJA said...

iye buat ikhlas kerana allah pasti akan merasa nikmatnya..

biar la org lain nak cakap awak poyo ke tidak yg penting eja tak akan cakap awak mcm tu..bg eja awak x membangga diri and low profile :)



Chegu said...

Hahaha, no komen, cik eja kerja bank ke? Bleh tlg wat pinjamn nnt, hahaha



EJA said...

saya bukan keja bank tapi admin kat company yg buat kemudahan loan utk pembelian car alarm system..awak search kt google nama company sy takashimaya. saya uruskan payment je. keja biasa2 je awak :)



Chegu said...

Mane ade kerja yg luar biasa, hahaha, ok leettteewww... Janji halal yob



EJA said...

iye betul tu janji halal dan diredhai allah..ok chegu dah lewat ni..eja nak masuk tido dah..insyallah jika umur pjg esk kita sembang lagi ye..

jgn tido lewat ye chegu esk dah nak g keja..hayya naum..gdnite

assalamualaikum (^_^)



ain dzaya said...

ta kesa jatuh cinta dengan sesiapa pun en..yg pasti bialah dia dapat membimbing kita di jalan ALLAH.... dan tahu tangungjawab sebagai pemimpin..jgn tahu kawin tp ta taw tanggungjawab as husband.......ngee~



Hafriz Mohamad said...

sama ada dr kawan kpd pasangan..
atau..
dr pasangan kpd 'kawan spanjang zaman'..
syukurlah.. krn itu anugerah cinta dr Tuhan.. ^_^



EJA said...

ain: betul tu setuhu dgn awak..para lelaki ingat la masa tok iman hayun tgn tu..segala tanggungjwb suami kena pikul :)



EJA said...

hafriz: wah eja suka ayat awak tu :) eja lebih suka dari kawan kepada pasangan <3 <3 <3



iKhRam said...

agak2 jdoh saya dgn sapa la agaknyer..?/



EJA said...

ihkram: aik..tanya eja plk..mana la eja tahu..entah2 dgn blogger jgk kot x pun dgn kawan2 awak..mana tahu jodoh..
(RAHSIA ALLAH)



Chegu said...

hai, anda di tag, kalo ade mase, layan a saye yang mengarut ni, hahaha.

http://terusidup.blogspot.com/2011/11/59-saya-anda-dan-tawan-tawan.html



EJA said...

mekasih chegu..baik entry utk anda sedang disiapkan :)



Pondok Usang said...

kisah penih iktibar nii.. =)



EJA said...

pondok usang: penih?? mungkin maksud awak kisah penuh iktibar kot..mekasih ye sudi dtg tgk blog eja :)