I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

lelaki semua nya sama...

Posted 8:56 AM by EJA in
salam jumaat,hari yg sangat mulia..hurm malam ni lepas duk terjah2 dua tiga blog sahabat baru, tgk blog masing2 entry ttg cinta..mula bercinta,tengah bercinta,putus cinta..aduhhh semua ttg CINTA.

tak ada cerita lain ke nak cerita..hehe tgk.. sebab korang buat entry cinta..eja yg membacanya pun nk buat entry pasal cinta jgk..hahahah nak citer pasal love story la.ehem.kalo bahasa melayu nya.kisah cintan cintun.eja xda la hebat sgt dlm cinta cinta ni.even eja beberapa kali di gelar doktor cinta oleh kawan kawan sejagat tapi jujur nya.bila masalah dtg pada eja..eja pun akan menangis kat bahu org lain juga.huhu..

so entri hari ni eja nak bg beberapa kata -kata semangat yang mungkin boleh bantu korang tenang kan fikiran korang bila dah putus cinta.tak pun.korang boleh  tolong bg kat kawan2 yang baru putus cinta.

eja paling suka quote ni.serius.



 
yg ni pun cam best.sbb EX tu sgt memainkan peranan.huu.
 
setiap yang berlaku ada hikmah nya.



kita xtahu apa yg terbaik tuk kita.




** akhir sekali ayat ini yang mampu eja katakan, siapa kita nak melawan khadoq dan qadar ALLAH SWT. apa yang berlaku pasti ada hikmahnya.belajar dari pengalaman.semua org pernah jatuh cinta dan semua orang pernah putus cinta, ingat jika manusia gagal mencintai tuhannya maka cinta sejati tidak akan ditemuinya.


18 comment(s) to... “lelaki semua nya sama...”

18 comments:

Fatin Nadia said...

sangat setuju dengan quotes diatas.. jangan risau soal jodoh.. Allah pasti menentukan yang terbaik untuk kita..:))



EJA said...

fatin nadia: iye betul tu apa yg perlu ditangisi dan disedihkan..setiap manusia ada jodoh masing..yg penting berdoakan..hehe



naim said...

Bukan semua. 1% sahaja.. :P

Jom singgah kejap:
http://pemudattbc.blogspot.com/2011/10/ustaz-kazim-tanda-tanda-mendapat.html

semoga manfaat. ;)



nub said...

tak perlu kalut kerana cinta =)



EJA said...

naim: hehe tapi mesti ada entry ttg cinta juga kan?

mekacih singgah..hurm nak p sat melawat entry awak..hehe



katakataDILA said...

quote yg terakhir tu sgt brmakna :)



EJA said...

katakataDILA: iye hanya perkataan yg terakhir itu la noktah nye kan? :)



Chegu said...

Ayat- ayat kat atas tu indah, cume knape tajuk die semua lelaki same... Sian lelaki-lelaki yang baik-baik, yang setia tu, kesian diorg sebab terpalit sekali keburukan yang orang lain buat. Hehehe, pendapat saye je



EJA said...

chegu: tajuk tu mgg takada kene mengena dgn entry ni..saje je eja buh buat daya tarikan..

tak nafikan masih ada juga segelintir lelaki yg baik dan jujur.tapi krn nila setitik hbs susu sebelanga. hurmm entahla susah nak cari lelaki yg setia dan jujur zaman skg :(



Chegu said...

Akhir zaman kan, heheehe, ade tu eja, doa k, insy-Allah ada, pastu usya2 skit customer tu, ade tu yg baik2, hehehe



EJA said...

chegu:hehe usya customer..ehem2 mana blh ada cctv..hehe insyallah kalau dah jodoh tak kemana ( mana tahu jumpa kat LRT ke, jumpa kat tepi jalan ke) hehehe lain la mcm chegu mst bertemu jodoh dgn cikgu jgk kan?



Chegu said...

Haha, tu la, kat lrt ke kan, kat mapley pun boleh kalo da jodoh. Kalo tanya saya lah, saya tak kisah pun, cikgu ke idok, asal kawin, hahaha, yg lain2 tu, just go with the flow... Huhu, dapat kawin pun syukur tak kire le bini kerja ape kan, haha



EJA said...

mapley? tu la kan klu dah jodoh kadang2 x sangka terlanggar dgn seseorg rupanya dia jodoh kita..

wah bagusnya chegu ni tak memilih pasangan. x mcm sesetgh org pilih yg setaraf dan same position.. :(



Chegu said...

Apo laei nak pilih2... Ape yg ade tu kire Alhamdulillah je, yg penting ikhlas, bukan ade sbb lain kan



EJA said...

haah la chegu..org sekarang ramai ikut rule sendiri dah tak ikut cara nabi.sepatutnya fikir ttg agama dulu,last baru harta/pangkat..

chegu tak dpt la cari kes pelancong yang mati yg chegu cakap kan tu kt google ;)



fidd daa said...

beneficial entry :)



EJA said...

fidd daa: thanks for the comment and visit my blog ;)



EJA said...

nub: tak ada kalut ribut je..hehe