I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

Lelaki dan Perempuan Kawan Baik. Boleh ke?

Posted 11:37 PM by EJA in
Mesti laa boleh. Tapi boleh ke berkawan tanpa wujud perasaan sayang?boleh ke? mesti xboleh kan. sebab sayang tu akan wujud jugak even sebagai kawan.
Bila lelaki dan perempuan jadi kawan baik, biasanya salah seorang akan tersasar. Maksudnya, either lelaki or perempuan tu akan terjatuh hati kt kawan baik dia tu. biasanya perempuan laa sebab perempuan nie senang sikit nak sayang2 orang. eja percaya korang pun setuju dengan pendapat eja nie kan?
Tapi perasaan nie boleh jugak disalah ertikan kan?. sebenarnya awak bukan nak dia pn, tapi perasaan sayang kepada seorang sahabat tu, awak sendiri yang salah tafsirkan. awak sayang dia, sebab dia kawan baik awak. tapi disalah ertikan, anda pikir anda sayang dia as he/she 's the one. awak sedih tengok dia sedih. dah dia kawan baik anda , mestilaa anda sedih jugak kan. (kejam gila laa kalau happy je tengok kawan baik korang sedih btl x?)

so, sape2 yang rasa da terjatuh hati kat kawan baik anda tu, ce pikir balik, ambik masa, pikir elok2, btol ke anda nie nak dia, or tu cuma perasaan minat semata2. sebab bila anda dah start masuk part feeling2 nie, amat sukar untuk berhenti, dan berpatah balik. or anda sendiri akan confuse lepas 2. hahahaha

tapi bila anda dan kawan baik anda tu x bertemu jodoh, dan sidia berkawen dgn org lain..jgn la pula anda bermasam muka dan lost contact pulak dgn sidia..teruskan ukhwah diantara kalian.perkenalkan pasangan masing2. x salah walaupun sudah berkawen tapi masih berkawan dgn kawan baik anda, walaupun dia lelaki yang penting anda tahu batas persahabatan anda dan ingat anda tu isteri/suami orang..betul x?

sebenarnya eja bukan nak bercerita pasal yg atas tu yang sekejap ada perkataan anda awak, anda awak tu..hehehe eja sebenarnya nak bertanya kenapa bila seorang perempuan dgn seorang lelaki hanya berkawan baik tapi selalu disalahertikan persahabatan mereka, dan ada yang mengggap mereka sbg pasangan kapel??


15 comment(s) to... “Lelaki dan Perempuan Kawan Baik. Boleh ke?”

15 comments:

msredcheesecake said...

CIK EJA,
LAKI N POMPUAN MMG BULE KAWAN BAIK...MASALAH ORG SALAH SANGKA NI MMG SUSAH NAK ELAK...SELAGI TAK MELAMPAU BIARKAN JE LA....



EJA said...

msred: iye btltu selagi org blh ckp kn kita nk wat lagu mana..biarkan jela..



Sarkasiz said...

betul tu cik eja, laki dan perempuan boleh je nak berkawan even dah kawen pun, tak salah.
tapi salah satu pihak tak boleh ada perasaan syg lebih dari kawan kalau nak stay berkawan, takut terjadi benda lain. betul tak?



EJA said...

sarkasiz: sdp nama awak.. iye btl tu..mekasih sbb setuju dgn pandangan saya..tula walaupun masing2 dah kawen kena jaaga hati suami/isteri kita jgk kan..berkawan biarla berpada pada..hehehe



Lee-Yan-Naa said...

setuju jugak..tu yang susah bila kawan baik laki..takut salah justifiy persaan sendiri sama ada sayang ke atau sebenarnye kita hanya selesa dengan dia..bahaya :D



EJA said...

lee yannaa: iye betul tu kita kena phm perasaan kita tu hanya berkwn atau sebalik nye terhdp dia..kan? bahaya2..



ira faqira said...

mmg boleh berkawan baik.. tapi tanpe perasaan sayang 2 susah cket laa.. selalunya msti ada salah se0rang yg menyimpan perasaan.. lelaki pon kdg2 memendam perasaan x semestinya perempuan je kn ?



kAmi dAn mEreKa said...

kalau kawan baik tu tak terlebih sayang, boleh ke jadi kawan baik sampai bila2,

tp bila kapel nak jadi kawan baik, payah kot, huhu



EJA said...

ira: setuju sgt2 dgn awak btl tu kadang kaala lelaki pun ada perasaan dan jatuh cinta pd kwn baik dia tu..kan?



EJA said...

kami: klu mcm tu situasinya okla..tap jarang berlaku kot..haa setuju tu klu dah kapel mgg susah nk jadi kwn baik lg2 klu clash.kan



saya hyda said...

apa yg eja cakap 2 mmg betul..lelaki dan wanita boleh berkawan baik...tapi biasalah, sudah menjadi lumrah, wanita akan tertarik pada lelaki dan begitulah sebaliknya...apabila mereka rasa selesa dengan diri masing, perasaan akan berubah menjadi cinta...tapi xsemua lah....juz dalam bersahabat nie, tahu dan jaga batas pergaulan..2 amat penting...



siti kektus said...

ikut situas, ada sesetengah boleh, ada sesetengah tak boleh~ huhu



EJA said...

sya; betul tu mgg berlaku pun kan?

siti: iye setuju !!



PeNmeRah said...

bagi sy,lelaki dan perempuan tu boleh berkawan baik...perasaan sayang tu mungkin timbul tp sayang macam adik beradik la..hihi..



EJA said...

@penmerah: iye bbetul tu kalau masing2 dah ada pasangan mgkn blh timbul perasaan syg sebagai adik beradik kan :)