I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

KEHIDUPAN SEBAGAI ORANG RUMAH

Posted 10:09 PM by EJA in
Salam sayang dari eja buat semua sahabat blogger eja lama nya kita x bersua kan..ek bkn bersua tapi lama nya kita x balas2 komen kan.. harap semua sihat2 selalu..kenapa tajuk entry lagu tu??


Sebab sepanjang menungggu result exam final sehinggalah result exam keluar itulah rutin sepanjang hari eja di rumah..sebagai orang rumah bukan dirumah suami,mak mertua TAPI orang rumah dirumah mak ayah eja..result? alahmdulillah eja dan kembar lulus hehe

Lain sungguh kehidupan,hidup bujang kt rumah sewa masa belajar dulu..basuh baju sikit je..masak kadang2 kalau rajin, masa free masak la kalau x rajin, masa pun sempit apa lagi p kedai mkn la sebab ada mak cik yg tolong masakkan dgn syarat bayar je berapa ringgit..pasti oder siap..kalau kt rumah ni mcm biasa bagun pagi2 lepas solat subuh terus kena kemas bilik, sapu sampah, basuh baju, sidai baju WAJIB tugas sebagai orang perempuan..nanti kalau kawen x da la kekok sgt kan..

Tapi untung nye.. nasib baikla ada saudara kembar ni..kerja rumah dapat bahagi dua..kalau eja dah basuh baju,sidai dan sapu sampah..turn adik kembar eja la pulak bahagian chef di dapur masak..lepas tu esok lusa bergilir-gilir la..hehe

X sabar nak tunggu dapat interview kerja ni..kakak eja dah apply kerja kat areal KL. Minta2 la dapat x sabar nak pegang duit nak saving ni..bukan utk kawen tapi untuk masa depan..sepanjang di rumah amat la menyeronok kan sebab duk bawah ketiak mak dgn ayah..tapi kadang kala rasa sunyi,sepi, bosan dan rindu..rindu pd seseorang..tettttttt bukan rindu pada seseorang jaa tapi rindu pada semua sahabat2 blogger eja di FB, dan blog, rindu nak update blog, nak baca entry terbaru sahabat blogger eja ni..

APA ENTRY TERBARU KORANG YANG EJA TERMISS NAK BACA..LINK LA



0 comment(s) to... “KEHIDUPAN SEBAGAI ORANG RUMAH”

0 comments: