I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Posted 11:50 AM by EJA in

cerita tentang zaman persekolahan eja ni ringkas jer..x perlu la nak buat2 karangan panjang2..maaf la abg ben kalau x ikut format yg diarah kan..hehehee

1/ masa sekolah dulu menda yang best p sekolah bukan nak belajar tp nak bermain dgn kwn2 tapi tu masa sekolah rendah la..sekolah menengah dah jadi baik.. g sekolah nawaitu nk tuntut ilmu..

2/ masa sekolah menengah eja masuk kadet polis.. memang terbaik la p pertandingan menembak M16 kt lapang sasar tapah tu..best sbb bersaing dgn sekolah2 lain..pergi camping berbagai..kawad ushh memang cita2 nk jadi pegawai polis pun ingat habis study ni nk apply jd pegawai polis la agak2 cukup x tinggi ni..hheheh

3/ haaaa ni menda paling best dulu masa kt sekolah suka kenakan cikgu dan budak2 kelas lain..apa lagi kerja MENYAMAR la tu la untung nye ada dua muka yg sama ni..kita blh jadi dia..kembar eja blh jadi eja..ussshh best tau kena kan org ni..tp dah besar ni x berani la nak menyamar2 mak dah pesan dah x baik aniaya orang..hehe

4/ masa sekolah dulu hati ni x jatuh cinta pun dgn budak2 lelaki sekolah eja tu,.. x percaya tanya kembar eja,..ni masa sekolah duk jatuh cinta dengan cikgu2 baru lagi2 yg baru keluar dari belajar kt UPSI tu..yang muka hencem2..ushh ingat ada seorang ustaz ni baru balik dari U Al-azhar mesir dok mai dtg mengajar sekolah eja..banyak2 budak perempuan kenapa saya, me, i yang kena bangun mengaji surah2 yg diberikan..adakah ustaz **** tu pun jatuh cinta dgn saya, me, i???? tapi baguih jgk..atleast blh belajar mendalam ilmu2 taranum hijjaz ka ba'aiti ka..hehehe


35 comment(s) to... “BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH”

35 comments:

to'wan said...

haha.. sebut pasal cintan-cintun antara pelajar dengan cikgu ada kisah to'wan nak kongsi dalam entri akan datang tunggu.. Kira-kira sendiri punya pengalaman la ni..huhu



Dzarief Zuhdi said...

i like.. hehe(^_^)
kadet polis ek.. kiter masuk kadet polis gak tapi kawad training sumer kat umah jer.. personal ngan bapak..haha.. ex-polis hutan lg tu.. hehe



EJA said...

towan: iyeke.. ala esk dah nak balik..kt umah x da tenet dah x blh nk baca nanti link la ye..nanti eja buka nk baca..adakah sama dgn percintaan eja dan ustaz***..hehehe



EJA said...

Dzarief: iyeke kadet polis jgk sama la kita.. trainning dgn ayah untung la..ari2 blh belajar menembak..hehehe



to'wan said...

>>eja : erm insyaAllah.. nak tau sama @ tidak kena tunggu entri keluar la... ;)



EJA said...

towan: wah ni buat eja x sabar ni tertanya2 dan tertunggu ohh tidak buat mlm ni la towan..hehehee pleasee



to'wan said...

aih..bab rayu merayu ni yg to'wan tak boleh ni.. maklumlah cikgu muka legend, hati jambu..huhu



EJA said...

towan: bab rayu merayu ni mgg serahkan je pd kaum hawa pro..hehe la jambu rupanya..jambu batu ke jambu susu towan..x sangka dlm hati ada taman permainan rupanya..heheh



to'wan said...

erm jambu keling.. hehe ish malu la to'wan cik eja ckp cm2.. kalau anak murid tau ni, confirm kena gelak hahha..



EJA said...

ushh keling2 jgn ckp kuat2 towan sat lagi kena sabotaj kita..hehe eleh malu2 ustaz ni..ni mst kes pernah jatuh cinta dgn anak murid la ni??haaaaa kantoi..hehehe baik habaq..



nub said...

carila ustad tu balik. hahahaha



EJA said...

cari ustaz tu balik..esh x mungkin waktu tu eja form 4 ustaz tu dah 27 thn skg eja dah 22 ustaz tu dah **..heheh rasanya ustaz tu telah mendirikan rumahtangga la skg nub :)



D Yatie said...

hahahaha...eja je yg perasan tu...padahal dia suh eja sbb eja suka mengelamun...hihihihi...



Srikandi Bonda said...

Nice story.. hehe.. thanks ek sudi blogwalking blog yun. =)



deeya said...

eja: sure berbunga2 jer perasaan time ustaz suh ngaji tu kannnnn....



miss nadya said...

salam singgah eja..uih,nakai gak..kembar eja nama apa??



MiSzy DiaN said...

jatuh cinta dgn ustaz pula daaa? hehehe..


eh skrg ni tgh praktikal kaa?



EJA said...

D yatie: ek mana tahu ni..hehehe bkn termenung tp memikirkan masa depan..huhu



EJA said...

srikandi: sama2..hehehe tq dtg komen



EJA said...

deeya: berbunga2 ada la sikit..hehee bangga pun ada byk2 bdk ppuan kenapa eja yg dipilih :) entah2 ustaz tu nak test eja kot..



EJA said...

miss nadya: biasa la budak2 lagi time tu nakal tu harus ada.. nama kembar eja juliyana panggil jue je..



EJA said...

miszy: ek mana ada jatuh cinta..hehe dah anggap ustaz tu guru dan murid je x lbh dari tu..

praktikal?? ek x la ja dah diploma sem last baru hbs exam ni :)



♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahahaha...pg tangkap ustaz tu balik :p

<a href="http://ikmalira87.blogspot.com/2011/04/c-i-n-t-u-n-g-promote-inai-terbaik.html><b>INAI TERBAEKKK utk korang @ sedara mare @ saje gatal² nak pakai.. Takkan dpt kat kedai INDIA okeh!</b></a>



EJA said...

cintabunga: pergi tangkap ustaz tu balik.. x mau la x larat la nk main kejar2 ni cintabunga..rasa nya ustaz tu pun dah selamat berkahwin dan ada anak :) semoga bahagia ke akhir hayat..hehe



Rahmad said...

best kan jadi kembar ble tukar2..haha

jatuh cinta dengan ustaz yang suruh bangun mengaji ker..hehe



Rahmad said...

best kan jadi kembar ble tukar2..haha

jatuh cinta dengan ustaz yang suruh bangun mengaji ker..hehe



Rahmad said...

best kan jadi kembar ble tukar2..haha

jatuh cinta dengan ustaz yang suruh bangun mengaji ker..hehe



Rahmad said...

best kan jadi kembar ble tukar2..haha

jatuh cinta dengan ustaz yang suruh bangun mengaji ker..hehe



_be yourself_ said...

HAHA , teringat pulak gelagat kembar dekat maktab saya :)

*from blog abg ben*



FizA said...

singgah balas n follow..

hehe..best kan jd kembar ni.. siap leh kenakan org lg..hehe



Ana Farhana said...

blogjogging;)

singgah2 ana unye blog n follow newbies ni aw....

p/s= nakal nye die dlu..hehe tp asenye most kembar yg ana knal pon lbey kurg sme jek....hehe



msredcheesecake said...

ci eja,
masuk kadet polis...garang ke cik eja ni?keeheee



wazir maskterz said...

oowh dalam kenangan itu sumer...



EJA said...

terima kasih semua yg sudi dtg ziarah blog eja :)



EJA said...

terima kasih semua yg sudi dtg ziarah blog eja :)