I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

RUGI KALAU TAK JAWAB SOALAN EJA NI

Posted 7:07 AM by EJA in
assalamualaikum..( x jawab dosa)ehehehe org bagi salam kena jawab org dah tolong doakan kesejahteraan kita, kita kena balas balik.. selamat petang kpd semua sahabat blogger eja.. KABARE itu bahasa jawa daa in bm APAKHABAR??heheeh

harini aktiviti eja p kelas.. last kelas.. sedihnyer.. dah start study week for exam final..ok malas nak taip panjang lebaq kepala pun dah pening td balik kelas hujan rahmat turun.. alhamdulillah mandi air hujan petang ni..

Tadi p jalan2 blog abang eja.. nak tau dak sapa.. ala popular abg eja ni.. hehe siapa lagi klu bukan ABANG BEN ASHARI kita..hehehe harini beliau berkongsi tajuk mengenai petua ramai follower..dapat jgk tips..

terus kepada soalan ( eja nak tanya apa motif sebenar anda semua buat blog???) rugilah kalau buat blog saja2 je tanpa ada motif dan tujuan..esh2 motif eja buat blog??haaa sebenarnya

1/ tujuan utama dulu suka2 je ingin mencuba tapi sekarang tujuan atau motif eja berblog adalah ingin mengeratkan silaturahim dgn sahabat2 blogger kat malaysia ni..

2/ Ingin menulis atau berkongsi sedikit ilmu agama kepada semua sahabat blogger eja( kira blog ni tempat untuk berdakwah jugakla)

3/ tengok tajuk blog eja tu " Diari ku coretan ku disini " apa lagi blog ni la tempat eja meluahkan isi hati dan mencoretkan perjalanan kehidupan eja bukan apa untuk kenangan anak cucu bila dah x da nanti..

APA MOTIF ANDA BERBLOG WAHAI BLOGGER SEKALIAN???


20 comment(s) to... “RUGI KALAU TAK JAWAB SOALAN EJA NI”

20 comments:

AKU said...

tujuan ye???
mule2 sy ade 'niat jahat'
tp, sy x lakukan prbuatan jahat tu..
alhamdulillah...
blog gak tmpat sy kongsi cerita..
tu je tujuannye...
hehehe..bole diterima???



forever love said...

motif atq hurm

atq buat blog nie mula2 suka2 je.. pastu atq pikir.. atq jadikan blog ne untuk nasihat diri atq dan sekaligus nasihat org lain juga...

sebab tue bila atq cter pasal diri sendiri.. tak ramai yg baca.. kalau atq buat entry macam nasihat.. alhamdulillah.. ada yng baca..



EJA said...

aku: oh yeke.. xpela semua org mst ada terdetik niat jahat..eheheh iyeke.. betul2 blog sebgai perkongsian cerita kita.. blh2 diterima...eheheh tq dtg follow dan komen.. ti eja g blog awak tau :)



EJA said...

atq: oh mcm tu.. bagus la entry nasihat klu ramai yg baca go on je la ye...eheheh



ZIEMA said...

ziema saja2 buat hehehe...
suka bila org baca blog kita..
suka mmbebel smbil menulis :)



EJA said...

ziema: oh mcm tu.. so motif nak membebel la ni..hehhe tp ziema nya membebel semua bgs suka baca... i slient reader u tau :)



bobiedanbad said...

motip mula2 nak jd kaya.hahaha
tp tak kaya juga....
akhirnya ku murni kan motip ku itu
nak cari kawan...
nak suruh family yg duk jauh tahu pasal aku hehe



EJA said...

bobie: oh iyeke cam tu.. nak wat business melalui blog ke?heheheh sama la kita nak cari kawan juga :)



perrydaus90 said...

Tujuan daus buat blog sebab nak luahkan perasaan,pendapat,hasil kajian daus...

da jawab...meh hadiah



akmal said...

tujuan sy plak, nak simpan segala kenangan dan peristiwa yg berlaku sepanjang hidup..hehe, manusia kan pelupa kalau taip dkt blog. lama mana pun tempoh masa kejadian yg berlaku tu akan kita ingt bila bc entri kita balik. seronok



EJA said...

daus: wah byk tujuan daus wat blog..ermm bagus2.. hadia?? alamak.. nk apa?? hadiah ucapan terima kasih je la ye.. harap sudi terima..eheehh



EJA said...

akmal: ha'ah betul la tu.. manusia mgg cpt lupa.. menarik tujuan akmal tu.. pandai2



tokeh besar said...

alamka dah rugi dah...



EJA said...

tokeh besar: apa yang rugi??hehheeheh



bunga said...

dulu cita2 nak jadi penulis novel..hehe..tu yang buka blog tuk menulis..haha.



EJA said...

bunga: wah iyeke.. la mcam tu.. ala jd je la penulis novel.. for your information eja ni pembaca novel tegar tau.. mgg minat gila baca novel lagi2 novel cinta islamik. :)



UMMU ZULAIKHA said...

eja :)
motif akak buat blog, saja utk sama2 berkongsi ilmu & pengalaman dgn semua yg lain..
yg bisnes..2nd hal :) tp bisnes pn berbentuk ilmiah utk kebaikan bersama..
eja suka novel cinta islamik? bole la jenguk2 kedai online akak www.stormreaders.net/ummuzulaikha
nanti skit2 akak akan update buku novel dlm blog akak..keep update ya :)

p/s: akak dh pn follow n link blog eja :) jgn lupa tgk bhgn pengumuman d blog akak :)



EJA said...

oh mcm tu ke kak ok2 kunjungan balas akan menyusul kak :) tq



.::: mr IQ :::. said...

sebarkan kebaikan...



EJA said...

mr IQ: alhamdulillah lah klu niat dan motif nye begitu :)