I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

DI PAKSA KAWIN ( kalau awak ditempat E apa yg akan awak lakukan?) II

Posted 8:55 PM by EJA in
ini adalah kisah sambungan dari dipaksa kawin ( kalau awak ditempat E apa yg akan awak lakukan) 1,akhirnya setelah E nekad melakukan solat istiqharah setiap malam dan dengan izin allah maka dipermudahkan segala urusan E.

alhamdulillah exam final E sudah berlalu dan kini E bersedia untuk berterus terang kepada emak.setelah memikirkan mengenai perkara itu berulangkali E akhirnya nekad.tepat jam 11pg mak serta ayah E sampai di rumah sewa E yang berada di SHAH ALAM. untuk mengambil barang serta membawa anak kesayangan mereka pulang.

lebih setengah jam didalam kereta mereka bertiga mendiamkan diri.akhirnya E nekad untuk bersuara dalam perjalanan yang memakan masa beberapa jam dari  (SHAH ALAM - PERAK). E memberitahu mak dan ayah nya yg beliau blm bersedia utk mendirkan rumah tangga dgn lelaki itu,dan ingin menyambung pelajaran nya ke peringkat master, kerana E adalah salah seorang pelajar yang pandai dan tidak mahu mensia2 kan ilmu yg ada. E seorg yg kuat menuntut ilmu dan seorg yg tidak pernah berputus asa.

akhirnya emak dan ayah E akur dengan keputusan E serta ibubapa E juga akur dan menerima pasangan yang E sendiri memilihnya demi untuk kebaikan E sendiri. sekarang E masih di kediaman mak ayah nya sementara menunggu keputusan peperiksaan yg bakal keluar pada bulan mei ini.
(semoga E mendapat keputusan yang cemerlang)

***sekali lagi diingat kan watak dalam cerita ini tidak berkait dgn eja, nama sebenar E adalah Erma liyana iaitu sahabat kepada eja.cerita ini bukan la utk mengaibkan sesiapa sekadar untuk renungan bersama...
SEKIAN


24 comment(s) to... “DI PAKSA KAWIN ( kalau awak ditempat E apa yg akan awak lakukan?) II”

24 comments:

nelly said...

kalau nelly , tak mahulah paksa2 .



EJA said...

nelly: kalau eja pun x mahu tp x pelah kalau la jodoh tidak kemana kan?heheh



... said...

as salam..
subhanAllah..

eh. datang idea. hehe~
alhamdulillah.. pinjam entri. nak jadikan idea. say abgi backlink =)



EJA said...

walaikumsalam...iyeke.. pinjam entry??hehehe kena bayar tax dulu..blh2 sila lah nanti bagi link ye :) ukhwahfillah



fadhdeela said...

mcm kes deela jer nie..huhuhu

Meh sini: Payudara ku Digigitt!!!



EJA said...

deela: iyeke? la sama pulak..

amboi tajuk dahdyat nye sape yg gigit tu?xda menda lain ka nak gigit..esh2 ni kena klik cpt ni..



Adi Zhaf said...

ada kalanya cinta lepas kahwin itu manis =)

:: Average ::



EJA said...

adi: betul ke?walaupun x saling mencintai satu sama lain? takut x ada keserasian dan kesefahaman je :)



Cikya said...

nak paksa orang suruh masuk meminang boleh tak ??
hee :D



EJA said...

cikya:boleh..tapi nak masuk meminang siapa..cikya tkan dah berumahtangga..hehehe



kakyong said...

Asmara kena paksa kahwin dengan Zaliya.. skrg ni semua orang meroyan dengan drama Asmara.. ekkeke.. (selingan ajer yer..)..

Insya Allah, semoga sahabat eja bertemu jodoh nya nanti.. tdk semstinya berkahwin tak dpt sambung beljar.. ade sahabat kakyong, dah kahwin & ade anak, now suami isteri di Jepun amik PhD... ;)


oppss.. gegar di pagi hari... ;)


n3 terbaru kakyong.com

segmen gegar 1000 blog
akhirnya ku sedar diri
Kenali sahabat ibu : Shira @ AshAnas



EJA said...

kakyong: eja suka cerita asmara tu..ha'ah la kak btl tu :)



Mr iZzo (^^,) said...

saLam kenaLan...dr segmen gegar gegar! huhu nice blog!(^_^)

sudi2 lah lawat kiter plak ye


http://themrizzo.blogspot.com



EJA said...

mr iZzo: salam kenalan kembali.dah ziarah dan follow :)



Cik Cempaka said...

jangn di kutuk rupa orang, ia seperti mengutuk ciptaan Allah..

Kan~~~



EJA said...

cik cempaka: iye betul tu siapa yg kutuk tu x patut btl..



Zikri Husaini said...

orang mengutuk tuh , mungkin dia rasa dia tuh perfect sangat kot?? kita nih manusia biasa . banyak cacat celanya



EJA said...

zikri: ia betul tu kadangkala yg mengutuk ni lagi teruk perangainya dari yg kena kutuk tu.. tp knp dlm komen ni tiba2 ada soal kutuk mengutuk? ni entry mengenai kena kawen paksa :)



Dda Ly said...

thanks for sharing, nice entry...untuk mengingati diri saye yg mudah lupa..:)

meh ke rumah..
~mahu gigit²~
keep in touch ye..♥♥♥



EJA said...

Dda ly: sama2 nanti eja ziarah :)



Biey said...

entri simple tapi bermakna..

Jom terjah Entri baru !!
AWAS : Bahana Lagu Terbaru Lady Gaga !!



EJA said...

biey: terima kasih ats pujian..dah follow dan komen kt blog awak :)



ZIEMA said...

owh hoo.. ingatkan eja :)

hurm hope E tu dipermudahkan urusan beliau ye.. jodoh ada tak ke mana..hehe.. dan smoga E tabah dan berjaya!



EJA said...

ziema: saja ke wat E tu nak perangkap awak semua..hehehe dah terbuktikan sekarang E tu bkn EJA..harap begitu la my dear :)