I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

nak tanya soalan kt "BEN ASHAARI" kalau berani jawab la

Posted 5:50 AM by EJA in
salam dan selamat petang semua.. hari ni x da buat apa..study study dan terus study exam final isnin minggu depan 18/4/2011 moga semua berjalan lancar dan dipermudahkan..x ada entry baru sbb baru lepas wat entry abg ben gegar lagi, alhamdulillah sambutan menggalakkan follower pun bertambah..

hari ni kan eja nak buat satu entry nak tanya abg ben,sebenarnya sepanjang eja mengikuti blog beliau memang dah ada hasrat nak tanya tapi x terluah sebab takut..boleh ke kita yang blog baru ni x sampai 10 thn follower pun ala x sampai 500 orang nak tanya soalan kat blogger terhebat macam abg ben tu...

apa2 pun berani kan diri x cuba mana nak tahu..hasilnya kan??so terus kepada soalan :

1/ Abg ben selalu update blog x kira masa pagi petang malam, kat mana2 pun abg ben update blog.. isteri abg ben x marah ke?? iyelah 24 jam menghadap blog.. x kena pulas telinga ke??selalunya la org perempuan ni kalau kita cakap jujur pun berserta bukti depa x akan percaya ( depa akan cakap kita ni curang lah, dok menghadap internet mesti ada apa2 ni) biasalah org perempuan..sebab eja ni pun org ppuan so tahu la semua ni..MACAMMANA ABG BEN NAK DAPATKAN KEPERCAYAAN ISTERI ABG BEN TU??

2/ Kalau tengok memang abg ben selalu update blog, macammana abg ben bahagikan masa ye??kalau eja as student ni pun kalau ada masa ja update..MACAMMANA ABG BEN BAHAGIKAN MASA UNTUK UPDATE BLOG, KERJA DAN FAMILY????(bagilah tips sikit)



** cukup-cukup la tu dua soalan je..yang eja rasa penting sangat nak tanya abg ben, kalau x silap ada 300 lagi soalan nak tanya tapi x pelah simpan la dulu kang x larat abg ben nak jawab..
APA LAGI ABG BEN KALAU BERANI JAWAB LAH KITA SHARE SAMA2 TIP YANG ADA TU


50 comment(s) to... “nak tanya soalan kt "BEN ASHAARI" kalau berani jawab la”

50 comments:

nelly said...

selalu gak tertanya-tanya ..
tapi , mungkin dah biasa ..
pandai bahagikan masa ^^



EJA said...

nelly: tu la macam mna abg ben buat kn..nak sgt tahu..ehehhe klu abg ben sudi nak shared dgn kita2



m y z . z i e m a said...

haha. jawap jangan tak jawap! :D



EJA said...

myz: mesti awak pun kadang2 tertanya2 kan.. apa lagi abg ben jawap jgn x jawap



cik riffa :) said...

haah kan..sokong :)



EJA said...

cik riffa: iyeke sokong..yess!!! ada penyokong..hehehe



gadis are you said...

yaa....klau abg ben adt jwb oke jg...nk tau gak nie...:)
sokong....sokong...



EJA said...

gadis are u: belum dapat respon dari abg ben..x tahu sama ada abg ben sudi jawab ke x.. harap sudi la jawab..sokong?? yess ada penyokong lagi ni..eheheh terima kasih



Raihanah Hanis said...

setuju...nak tau gak..



EJA said...

raihanah: sabar2 eja lagi nak tahu sgt2 ni..eheheh setuju?? alhamdulillah seorang lagi setuju dgn eja mekasih (~_^)



faisal apardi said...

good luck eja for final..nak tau jugak jawapan ben ni..huhu

http://faisalapardi.com/



EJA said...

faisal: terima kasih abg faisal..insyallah doakan eja ye..abg faisal pun nak tahu jgk..eja lagi nak tahu.. tp blm dpt respon dari abg ben lagi..dah ziarah dah blog a.faisal :)



BEN ASHAARI said...

tiada masa rehat bagi ben... tidur , solat , mandi ... baru ben berjauhan dari laptop.. Lain lain walaupun 5 minit , ben akan update atau kemaskini blog..

Wife , mula-mula ok.. pertengahan cam dah mula menjeling.. sekarang dah faham .. sebab apa ? Berbaloi.. ada pulangan .. ok la kan ? Lagi pon depan mata dia je.. bukan g melepak kat mana mana ..



uMi_atiQaH said...

jwpn abg ben sempoi..sy pn nk tny gk. pndai betul bhagi masa..



EJA said...

abg ben: ohh macam tu ke.. memang abg ben seorang yang rajin paptut pun berbaloi dgn hasil yg abg ben dpt skg..

ohh biasa lah tu abg ben wife mst kadang2 terjeles sikit..alhamdulillah sekarang dah ok kan..hehehe

betul tu kita update blog pun depan dia bukan belakang dia..apa nak risau..

APA2 PUN ABG BEN MEMANG SEMPOI..(~_^)



EJA said...

UMI: x sangka abg ben kita ni sempoi org nye tanya je pape insyallah abg ben blh jwb dia jwb klu x blh jawab dia x jwb la..heehe



Fauzan 'Jahn' Abas said...

jwpn bro Ben tu best..asalkan depan wife dah cukup...



EJA said...

fauzan: iye betul tu jawapan abg ben mgg puashati..ha'ah dpn wife.. bukan belakang klu belakang baru blh pulas telinga .kan..heeheh



sHeLaBeSh said...

Salamz.. lorh.. eja.. abg ben dah jawab pun. hehe..
eja, sy dh follow blog awk petang td dh. sy yg follow b4 abg ben 2.. hihi.. :)



EJA said...

wasalam..ha'ah la kak abg ben dah jawab dah pun..hehe mekasih ye :)



Nelly Ixora said...

yeay abg ben jawab ;)



akutetapaku.com said...

btl abg ben ckp tu yg penting AB buat dpn isterinya....



Wafiy Suzly said...

datang dari blog ben ashaari, jemput singgah blog saya ye.. huhu, kartun memang susah nak dilupakan kan? harap boleh keep in touch in blog.

http://wafiysuzly.blogspot.com



EJA said...

nelly: yeeh yeeh abg ben sudi pun jawab akhirnya



EJA said...

akutetapku.com: iye betul tu pape pun para suami yg nk berblogger tu kne wat dpn isteri tau baru depa faham dan x jeles



EJA said...

wafiy: terima kasih sudi datang.. iye betul tu eja suka karton anak2 sidek dgn salemoon..heheh eja aakn ke blog awak ddgn kadar segera...DENGAN KUASA BULAN TUKAR LA..



SoLy SoLicious said...

waaahhh.. bgus2..
sy ni student+blog+belajar+exam..semua ade..hahaha



EJA said...

soly: terima kasih..sama lah kita :)



Syuxer said...

saya x begitu mengenali abe ben..maklumla still baru dalm berblog..can anyone tell who is ben ashaari?:)..setahu saya,dia salah sorang otai blogger dan selalu anjur contest gegar2 ni kan..berkat anjuran dia,dapatla follower yang baru2..heheh..

Anyway..salam perkenalan n tq coz sudi singgah di blog sy..sudah follow u(yang berlogo pangkah tuh)



EJA said...

syuxer: salam perkenalana kembali.. pada awalnya eja pun kurang kenal abg ben betul la seperti yg awak katakan beliau seorang yg otai dlm blogger dan suka buat blog.mengikut cerita nya beliau buat blog tujuan utama utk berniaga dan membantu blogger yg lain..tp sekarang ramai yg mula menyukai abg ben dan terus mengikuti segmen beliau :)



humayraa said...

Balas kunjungan...soalan yg tepat Eja..:)



EJA said...

humayraa: syuqran jazilan ukhti.. iyeke soalan yg tepat..bukan apa kak memang dah lama pendam soalan ni..hehehe



BlackStar said...

soalan yg tepat !
hehe...

jwpn abg ben pown mmg berguna sgt2.. =)



EJA said...

blackstar: iyeke soalan yg tepat rasanya soalan yg simple je tu blackstar apa2 pun tq..heheh iye jawapan abg ben mantap puashati eja..ehehe



mujahid said...

as salam..
salam ziarah..
ok jugak akak dah tnya.. x yah lah kami2 ni bertnya lagi kn..
selalu terpikir jugak.. mcm mana abg ben leh bahagi2kn masa..
macam dy yg tak kawin lagi pun,jarang2 nak updated..
hehehe

jom ziarah...

http://dady-rahman.blogspot.com/2011/04/selaput-dara-palsu.html



EJA said...

mujahid:waaalaikumsalam..syuqran jazilan.. baik akak akan ke sana



dwaty said...

dah agak dah... jawapan abg ben tu.. hehehehe... memandai je aku... apa2 pun tahniah kerana berani bertanya... so, nak taya eja plak... student kan??? dah study belom??? jgn igat belog jer...hehehe



EJA said...

dwaty: oh tanya eja pulak.. alahmdulillah kak dah study dah utk isnin ni harap2 blh insyallah..berblog?? ni jarang2 je kak klu ada masa free x selalu update pun :)



to'wan said...

>> eja : to'wan tag eja kat entri ni:

http://abuhanif186.blogspot.com/2011/04/mari-join-bloglist-smile.html



EJA said...

towan: insyallah nanti klu ada kelapangan eja join ye.. eja bz sikit nk exam ni takut x da masa :)



Wafiy Suzly said...

waa, ben jawab la soalan ni, best gila..



EJA said...

wafiy: ha'ah abg ben jawab.. alhamdulillah abg ben memang spoting :)



Parapara Sapura said...

Eja.. cer bagi soalan yg seterusnya plak.. kita dengar jawapan..



EJA said...

parapara: soalan yg seterusnya tu?? agak panjang..x pela..eja simpan je la dulu..cuba awak plk bg soalan kt abg ben..eja nak tahu jgk..cuba la korek rahsia kejayaan abg ben mana tahu dia nak kongsi :)



syAfA said...

salam..balas kunjungn eja..mekaseh follow..

ha,soaln itu pun terdetik kat hati saya jugak.

abg ben dh jawab..baguslah..hihi



intan morsalin said...

eja: akak singgah balas n follow



EJA said...

syafa:waalaikumsalam iyeke terdetik sama la kita kan..



EJA said...

intan..mekasih kak :)



Arol Mubin said...

Wah! Ada sesi soal jawab dengan Encik BA lah. Rajin kan Encik BA update blog, ada jek idea nak post entri. :)

Entri terbaru : Ada Orang Rasa Blog Arol Patut Popular - Biar Betul ? ;D



EJA said...

arol: mestilah ada..abg ben mst kena rajin update blog dia..sbb eja nak baca.. dah ziarah dan komen di blog anda