I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

walaupun kami KEMBAR tapi kami......

Posted 8:46 AM by EJA in
salam.. hari ni eja nak bercerita mengenai 1 topik yg x asing lagi mengenai KEMBAR/TWIN haaa utk pengetahuan sahabat eja semua nya mungkin ada yang dah tahu dan mungkin sahabat blogger eja yg baru, belum mengetahui yang sebenarnya eja ni kembar..wah banyak sekali pengalaman manis dan pahit kalau nak cerita 7 hari 7 malam belum tentu habis..


alahmdulillah tahun ni masuk 22 tahun eja hidup bersama kembar eja..



berbalik pada tajuk diatas walaupun kami ni pasangan kembar, muka kami seiras, cara pemikiran kami kadang2 sama  namun sebenarnya kami banyak perbezaan dari segi ketinggian dan warna kulit, ada yang menyatakan senyuman kami ni x sama tu blh bezakan kami ni yang mana kakak yang mana adik..kadang kala cara dan perwatakan kami juga berbeza..heheh kalau sesiapa yang dah lama kenal kami ni mungkin blh bezakan yang mana satu eja yg mana satu jue..tp pd sahabat yg baru kenal tu mgkn x dpt bezakan dan keliru..hehehe

KEBAIKAN menjadi pasangan kembar

*boleh berkongsi masalah(xperlu ramai kawan dah ada kembar pun dah cukup da)
*dapat rasa masalah dan kesusahan kembarnya(x percaya?? cuba la nanti klu ada anak kembar taula camne)
*pengubat dikala kebosanan dan kesunyian
*pendengar dan penasihat yang setia(susah tau nak jumpa)
*lain daripada yang lain(kira golongan kembar ni special la dari org lain..syukur alhamdulillah)

KEBURUKAN menjadi pasangan kembar

*Demam dan sakit pun sama
*susah nak berpisah (alhamdulillah dapat belajar pun 1 tempat)
*nak kawen pun sama2 naik atas pelamin nanti(alamak klu sorang dah ada psgn sorang lg blm mcmmne??)
*banyak kos(iyelah byk perbelanjaan tau dah la tu dulu kami ni bayi pramatang :( )

itulah sedikit sebanyak mengenai kami..biasalah ada kebaikan mesti ada keburukan kan?? walaumacam mana pun kami akan cuba menjadi kembar kebanggaaan wak jono..heheeh I LOVE MY TWIN



Doakan semoga kembar ini terus berjaya didunia dan di akhirat ye (^_^)



36 comment(s) to... “walaupun kami KEMBAR tapi kami......”

36 comments:

to'wan said...

salam tuan rumah..erm dah banyak hari xmai sini.. :) erm to'wan pun tingin juga nak rasa perasaan punya adik-beradik kembar.. hehe



EJA said...

towan: iyeke.. eja pun baruu blk dr kpg..hehe nak rasa jd kembar.. xpyh la tggu towan dpt anak kembar je nanti..hehe



SHaRKFiQ SSM said...

kalo tgk 2 gambr yg kt ats tuh, nmpak beza.. tapi kalo tgk gmba tyme konvo, mmg nmpak sama~ hehehe



kay_are said...

kembar ke? baru tau.. interesting.. mesti best kan ade teman nak luah pape je.. hee



to'wan said...

InsyaAllah tapi masalahnya nak kahwin pun xtau tahun bila lagi.. Apa-apa pun kalau dapat kembar baby girls, nak depa secomel cik eja dan jue..hehe



EJA said...

shar:iyeke??emm tula tp ramai yg cakap muka kami kdg2 sama kdg2 x..first tgk mcm seiras tp second tgk dah blh beza kan :)



EJA said...

kay_are: ha'ah la eja ni kembar awak baru tahu ye,,..ha'ah mgg best mgg luah semua kt dia la..mgg kmbr eja yg tahu semua rahsia eja..hehehe



EJA said...

towan: insyallah klu ada jodoh..jodohkan ditgn allah..ala towan girl kt yaman kn cun2..heheh iyeke esh eja dgn jue xcomel mana pun towan biasa2 je.. nanti klu ada rezeki dpt anak kembar jgn lupa habaq kt eja naaa..ehhehe



to'wan said...

eja tau mana cun..?? paling best pun kat sana leh dok perati mata saja la..yg lain semua tutup..huhu Erm insyaAllah kalau punya rezeki.. :)



EJA said...

towan: iyela yaman kan ada campuran arab2 sikit mst cun.. tutup mata tu yg baguih tu pakai purdah ti dah kawen baru blh tgk semua..hehe insyallah eja doakan towan jumpa jodoh yg soleha tau (^_^)



to'wan said...

campuran cikit2 pa cik eja, dah memang yaman tu negara arab pun mesti la 100% asli kearabannya..hehe ha tutup mata..??alamatnya jalan masuk longkang la...huhu AMIN.... :)



EJA said...

towan: oh yeke oh mcm mesir jgk la naa arab..ala tersilap la towan bkn tutup mata tp tutup muka buka mata..hheehe ala klu jatuh longkang apa salah nya towan tlg la..mana tahu blh berkenalan lbh rapat..hehehee



to'wan said...

dah tau eja tersilap tulis tapi saja to'wan nak menyakat..hehe erm rasa2 tak dan nak berkenalan senapang dah kat kepala haha



EJA said...

hahaha kelakar la towan ni.. tula dah la negara kt sana tu ngah konflik..pilih la org malaysia towan senang sikit klu ada pape nanti.. lg pun org tua2 kata hujan emas kt negara org hujan batu kt negara sendiri..lbh baik negara sendiri kan..heeheh



to'wan said...

ha tau xpa.. memang nak cari orang malaysia pun.. xmau la orang arab, xlarat nak jaga..heheeh :D



EJA said...

towan bukan x larat nak jaga tp x larat nak bayar tambag p balik yaman tu..hehe tp klu kawen dgn org arab anak2 pasti comel2 kan?



wan said...

Salam..hye eja..im ur new follower actually..rse tertarik plak dgn tjuk awk..mngkn sbb status sy pon same cm awk..huhu..n hmpir sume yg awk nytakan 2,sy stuju..sgt btuah rse nya ade kmbar..tp sy rse awk berdua sgt btuah..dua2 da konvo..congratulation 2 both of u..:)



to'wan said...

>>eja: hehe ke situ pulak cik eja ni.. erm memang dah,kalau kahwin kacuk anak confirm comel...hukhuk



EJA said...

wan: iyeke..awak pun kembar jgk..bestkan jd pasangan kmbr ni syukur alhamdulillah..wan dgn kembar demam sekali jgk ke??syuqran jazilan follow eja ti eja follow wan blk k.. :)



EJA said...

towan: hehe eja saja ja sakat towan tu..hehe jgn marah ya towan sat lg dpt darah tinggi plk..naa..hehe



wan said...

A'fwan..btol ke cm2 ejaanya..hehe..xtaw la..kami jarang demam sama2...biasanya bgilir2..hehe..sorang akan demam dulu,pas2 bla da nk baik,sorg lagi plak demam..so,time 2 masing-masing akan tlong buat segala bnda..yg paling best, smpai tolong makankn ubat untuk si demam..haha



EJA said...

ejaannye afwan..yeke oh cam eja demam serentak..oh kembar awk blh mkn ubt kmbr eja dan eja takut mkn ubt..hehe sonok btl ada kmbr ni kn..



wan said...

hehe..memang seronok..tapi yang tak seronoknya,sy lah yang slalu jadi mangsa kena mkan ubat..sbab twin sy xsuke mkan ubat..tapi 2 masa kecik jela..hehe



EJA said...

iyeke..emm twin awak mcm kami jgkla anti ubat..heheeh wan ada x kadang2 rasa perasaan dan cara pemikiran yg sama ???



wan said...

bese jgak..banyak bnda yg kbtulan sama..hehe..eja pon cm2 ke?



EJA said...

ha'ah samalah eja pun mcm tu jgk..hehe



♥NiniHartini♥ said...

bestnya ada kembar. tp dpt rasa sikit2 feeling tu w/pn akak xde kembar. tp akk sgt rapat dgn kakak akak yg beza setahun dgn akk. dari kecil sampai besar kami bersama. mmg rapat. pastu bila akk tunang dulu, kami dh sedih sbb nt akk kawen, dia kene duduk sorang2. Tp Allah pny kuasa, x lama tu dia tunang dan kami nikah pd hari yg sama, dlm majlis yg sama. Syukur...

w/pn kami bukan kembar, tp ramai yg ckp kami kembar. huhu



EJA said...

iye ke kak tini..wah bagus la itu nama nya takdir allah eja pun berharap sgt dpt berkahwin nanti sama dgn kembar eja kak..:)



opie_viperz said...

wa...you know what.., i am also twin..hehe..~



ucu keyna said...

salam ziarah :)
ucu dah folo cni..
salam ukhuwwah :)



sha said...

Wah, seronok dia ada kembar.. ada jugak kawan nak berbicara dan paling rapat.

bab kahwin tu yg susah sikit..



EJA said...

opie: iyeke really..same with me :)



EJA said...

sha: iye betul tu bab kawen memang susah sikit :(



EJA said...

ucu: salam ziarah kembali.. tq



stanzabliss said...

comelnyer dua2 kembar ni.
anyway, saya pun study kt PUO jugak dulu



EJA said...

@stanzabliss: mekasih atas pujian tu ye..hehe yeke ex puo la ni..came lah kita thanks for comment and follow ya..