I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

Layak ke untuk MENGUNDI

Posted 10:13 AM by EJA in
salam malam jumaat..hheehe wah bunyi macam cite seram je..hehe apakhbr sahabat blog eja semua harap sihat3 sokmo ye..ermm tgk sekarang banyak nye cerita politik2 ni kan.. kan blog pun ramai sahabat2 blogger eja wat entry pasal politik.. eja pun teringin jgk nak buat tapi takut la.. kot2 ada sesetgh pihak x suka atau terasa..hehe

jadi malam ni eja nak cerita mengenai UNDI... sahabat blogger eja yang dah cukup syarat tu dah daftar mengundi belum..eshhh knp belum lagi??? x ada masa nak daftar?? ala buat apa nak undi2 ni??hheheeh banyak nye persoalan naa.. sebenarnya eja pun belum daftar  untuk MENGUNDI  lagi ni..heheh sebab banyak kekangan masa.. kalau balik kpg pun weekend mana pejabat pos ada buka..

hari tu ada kt kpg eja buat mesyurat dan pendaftaran untuk yang berumur 21 tahun ke atas daftar mengundi.. tapi masa tu eja x pergi pun sbb ada kenduri kawen umah sedara..dahhh misss daaa..ermm mcmmana ye?? kalau blh x nak terlepas dlm mengundi ni..hehe nasihat eja untuk sahabat2 yg belum daftar tu termasuk eja sekali.. jom lah kita pakat2 pi daftar sebagai pengundi banyak kebaikan sbb untuk menentukan siapa yang sewajarnya mentadbir negara kita ni ada ditangan kita sendiri..sebenarnya eja pun tak tahu nak undi parti mana sebenarnya ni 

**ANDA DAH DAFTAR MENGUNDI KE???


14 comment(s) to... “Layak ke untuk MENGUNDI”

14 comments:

to'wan said...

erm..balik Malaysia ni harap2 sempat la mengundi.. :)



EJA said...

towan: emm tahun ni ada wat mengundi ke towan?? insyallah sempat..undi adalah kewajipan kita bersama..heheh



to'wan said...

kan sarawak dah bubar dun tu.. maknanya tak lama dah la tu..



EJA said...

towan oh yeke eja pun kurang tahu bab3 politik ni mgg x ambik part la..heheh



Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily

P/s: Ignore this if you are not an IPT student



ïêmå å¢klê§ said...

iema dah daftar ari 2 kt uitm...
sebab die paksa daftar..



EJA said...

liyel: ok eja akan menyusul ke blog awak ..hehe final project.. oh ok gdluck.. eja dah lepas dah aritu :)



EJA said...

iema: yeke.. wah senang la dah daftar.. eja ni x daftar lg.. mcm mana la :( ingat lps exam ni baru daftar kot..heehhe



tokeh besar said...

sesiapa yang dilahirkan KIDAL...dia merupakan kembar dimana kemungkinan besar kembarnya telah meninggal/mati semasa dalam rahim...



EJA said...

tokeh: haiya tokeh selalu silap bg entry kt komen saya maaa..heheh iyeke tauke?? waa nasib baik saya tak KIDAL (^_^)



Idamanshah said...

Saya ada anak buah kembar...tetapi kembar tak seiras....



EJA said...

idaman shah: iyeke?? oh mungkin 2 plasenta kot..klu uri x sama mgg x serupa/seiras :)



miss sue said...

best la ade kembar kan



EJA said...

miss: ha'ah best sgt2 klu ada kembar ni :) syukur alhamdulillah :)