I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

tutorial utk memudahkan org komen blog kita.

Posted 6:16 PM by EJA in
                                                         update ~!!

Nak komen2.. tp ade varification yang menganggu lah.. Dalam hati ckp nak bagi komen, ni mesti budak baru yang baru wat blog ni... hahaahah
Klu sahabat blogger eja semua buang verification, senang sikit depa @ pengunjung blog nk drop komen... ok?? jadi ini tutorial utk anda...


haaa ini lah verification yang eja cerita td yg dok kacau dan membuatkan org x nk komen blog kita
NAK BUANG OK!!! IKUT STEP YANG EJA TUNJUK NI TAU

FIRST STEP


Setkan supaya Comment anda menggunakan "pop-up window", So Ia memudahkan penggunjung utk meninggal kan komen pada entri anda

SECOND STEP

Jika nak menapis komen blog anda. setkan "Always" pada comment moderation.- Jadi komen2 tersebut kita boleh tapis dahulu sebelum publishkan utk tatapan umum.
(mana tahu ada yg tulis perkataan blue2 ke yellow2 ke) heheh


                     Setkan "NO" pada SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENT.



** haa lps ni dah x da verification tu harap2 senang dan ramai la yang komen entri blog anda ye.. eja dah cuba buat toturial ni kalau nak tgk kesan nya try la tinggalkan komen di entry eja. toturial ni diajar oleh saudara SHAH JIEHAN sila la melawat blog beliau, thanks shah (^_^)


10 comment(s) to... “tutorial utk memudahkan org komen blog kita.”

10 comments:

Dawa said...

btol tu. word verification ni melecehkan sbnrnya.



EJA said...

dawa: iye betul tu..leceh2 nanti eja nak belajar spy nk komen x pyh sign in email..heheh so dah try blm.. td komen eja ada x verification?



aien_nad said...

ha ok set dh tkar huhuhu....
thanks a lot ya...



shahjiehan said...

hehehe


tlg mnolong amalan mulia

jom baca dan komen Saya Sayang emak saya



EJA said...

ain: welcome.. menda baik kita kongsi sama2 :)



EJA said...

shah: iye betul tu.. and tq for teach me :)



Mahfuzah Husna Zulkifli said...

Bagus2. Pop-up lg snang :)



EJA said...

mahfuzah: iye betul tu dah try dah buat :)



Faztee Danisha said...

mmg nyusahkan je taruk bende alah tu..kenpae perlu letak ek?



EJA said...

faztee: mgg menyusahkan.. entah trend kot :)