I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

kalau tak mampu menjadi bulan, jadilah bintang

Posted 10:04 PM by EJA in
kita sebagai manusia kadang-kadang ada perkara yang tidak mampu kita lakukan dan kadang-kadang ada melampaui batasan sehingga boleh menjatuhkan diri sendiri.. contohnya dalam bidang matematik.. masa zaman sekolah dulu sahabat blogger eja pasti ada rakan yang pandai matematik dan ada yang kurang pandai dalam bab2 matematik kan? itulah uniknya ciptaan ALLAH.. setiap individu ada kemahiran masing-masing.. mungkin ada yang mengatakan "aku tak nampak pun apa kemahiran aku" tapi percayalah sebenarnya anda sangat mahir untuk  mahir dalam apa jua bidang.. tidakkah itu unik? hehehe


kalau tidak mampu menjadi bulan, jadilah bintang.. itu adalah kata-kata dari lecturer eja masa eja study kt PSAS dulu.. lecturer ni seorang yang cantik, comel, lawa, lemah lembut, sopan santun dan baik dengan eja dan student SPP yang lain.. nasib baik dia sudah berkahwin, kalau tak dah lama eja rekmen kt sahabat blogger eja yang masih single mingle tu.. hehehe.. kenapa dia boleh berkata begitu kepada kami? ini semua kerana... ialah kami dulu kan student sijil/ certificate of business management mana la sama taraf dengan student diploma.. bagaikan enggang dengan pipit x blh terbang sama2..

dulu masa study sijil memang rasa sedikit pressure dengan karenah lecturer yang berat sebelah dengan keadaan persekitaraan macam rakan2 yang ada tubuhkan puak2 diaorg sendiri..nasib baik la psas tu politeknik yang baru.. semua nya cantik dan complate belaka..hehehe

sepanjang 2 tahun berada disana eja mengharungi pelbagai cabaran lumrah la itu la fitrah menjadi seorang student betul x??apa yang pasti terlalu banyak kenangan manis eja bersama rakan2 housemate and classmate...ROOMATE?? jgn la tanye la dah ofcouse my twin..heheh

Nasihat lecturer eja tadi eja genggam hingga kini, dan nasihat itu juga lah menjadi batu loncatan buat eja.. semangat buat eja untuk continue my study in Diploma of business management...

                                              kalau x mampu menjadi bulan yang besar

                          jadilah bintang yang kecil namun tetap boleh memberikan cahaya


** wish  thank to that person give encouragement and advice for myself i love u dear (^_^)


8 comment(s) to... “kalau tak mampu menjadi bulan, jadilah bintang”

8 comments:

aien_nad said...

ain suke entry nie...."kalu xdpt jd bulan jd la bntang"...sometimes ape yg kita kecapi xslalu dpt n like usually kite slalu mngeluh rigt?tp sbnarnye pada mse tue kita xsedar pdahal Allah sdang mnguji kita...maybe not now but soon kita mst dpt ape yg kita ingin kecapi..yg pnting usaha,xcpt putus asa n always smngat..n most important is tawakal tue mst ade kn...



EJA said...

ain: yaaa.. that right what your said..kita di jadikan di dunia mst di bekalkan dgn kemahiran masing2.. so please dont giveup.. try and try your best..hehehe tq ain for the comment :)



iz said...

sebenarnya bintang itu lagi besar dr bulan..



EJA said...

aizuddin:yeke?? mana awak tahu maaf la eja mgg sains ni lemah cikit.. tgk bintang tu cam kecik je dr bulan..



ïêmå å¢klê§ said...

bintang kalau kumpul ramai2 besar la...



EJA said...

iema: iye betul tu entah2 lebih bersinar dari bulan :)



kulop ludin said...

kalau tidak mampu menjadi bulan, jadilah bintang..

bulan memang takde cahaya...
bintang kompom nyenyala...

*rasa macam pernah dengar tapi siapa yang ungkap nie ye?



EJA said...

kulop ludin: tq follow dan komen.. siapa yg ungkap kan ayat ni?? eja lah orang nye..heheheh dgr cerita beulan mgg x da kuarkan cahaya bulan terang sbb matahari lindung dibelakangnye kan?heheh