I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

Trip of production in cameron highland

Posted 8:46 PM by EJA in
alhamdulillah pada 9/3/2011 hari rabu yg lalu eja dan student business management bersama 2 org lecturer telah selamat membuat lawatan ke cameron highland. kami pergi ke ladang dan kilang Teh Boh..seronok dapat tengok dgn mata kepala sendiri cara pemprosesan teh boh ni dari mula sampai habis. ni adalah kali kedua eja menjejakkan kaki ke cameron highland, first pergi kem kt sg. pauh tanah rata join kadet polis yg kedua baru dengan student business management politeknik ungku omar.

ni pic masa tunggu bas poly

mukasegar bugar apa tak nye jam 5.30 pg dah berkumpul di dewan sri kinta PUO

pergi sehari je tp tgk la beg diaorg tu mcm nk pergi 10 hari



ni lah team kami seramai 70 student Diploma business  management dan 2 org pensyarah.



fokus mendengar taklimat pasal sejarah kilang teh boh ni ( sbb klu x fokus camne nk siapkan report)



sedikit cenderahati dari kami untuk encik Parthi

*mana pic dlm kilang teh(maafla pic tu ada tapi eja x berani nk upload sbb takut menjejaskan privacy kilang teh boh.. iyela ni blog la laman sosial tau..hehe)

seterusnya perjalanan kami menuju ladang bunga ushh kt situ lagi best.. rasa ..macam kt syurga punya banyaknye bunga..tapi klu dapat bunga dari org tersayang lg best heheh

cantikkan bunga2 kt sini ( ni bukan eja tau ni adik kembar eja sama x muka kami? )



ha yang ni baru eja kami sampai kul 11 pg mcm tu la..mgg terbaikla SEJUUUKKK



nk tgk pic kami berdua..haa ni lah anak kembar pak cik jono



seterusnya kami singgah ke ladang strawbery emm tgk la merah2 buah strawbery kt sini fresh manis2 lak tu.. lepas tu kami makan aiskrim strawbery mgg sedap rasa keenakan strawbery tu..Nyammmyy



ni strawbery baru bertumbuh kecik je

DUNIA SHOPPING on the way nak balik singgah shopping jap kt pasar cameron highland..


 amboi mira dgn mior laju jln nmpak x sabar nk shopping la tu


sementara tunggu yg lain habis shopping kami berehat la kt tepi jalan..hehe tgk bukan main banyak lg kami beli barang.. aritu shopping barang makan je eja habis RM30.00 x byk pun kan beli strawbery, asam strawbery, jagung yang penting beli sayur sbb sayur kt sini segar bugar belaka



inilah 2 orang lecturer production kami ( terima kasih puan.. puan mgg sporting habis la)

SAHABAT BLOGGER EJA ADA YG DAH PERGI KE CAMERON HIGHLAND KE??


9 comment(s) to... “Trip of production in cameron highland”

9 comments:

Aisyah said...

emm..kali terakhir sy menjejakkan kai ke sana ketika umur saya 4 tahun...wah ! dah lamakan mesti dah banyak pembaharuan ...syoknya kalau dpt pergi lagi....



to'wan said...

huhu..lamanya kaki ni tak jejak tanah tinggi cameron..pertama & terakhir masa form4...



EJA said...

aisyah : yeke wah lama nya.. ha'ah dah banyak pembaharuan skg... banyak tempat dah di majukan.. klu free2 tu pergi la sana..hehe

to'wan: skg umo pun dah brp, lama tu...nanti ada masa free pergilah sana jgn lupa beli ole2 ye..heehhe



akmal said...

sejuknya terasa sampai ke sini...hehe. sonok petik strabery dkt cameron, fresh lg



EJA said...

akmal: betul tu kami sampai kul 11pg mgg sejuk sgt.. syoknyerr..heehe ha'ah best petik buah starwberry fresh3 terus makan.. manis2 belaka..heheh



iz @ aako89 said...

ada beli teh perasa mcm2 ,hehe..sedp tu,kalau layan teh tepi ladang tu..best..



EJA said...

aizuddin: ada awak.. eja ada dapat teh boh pas tu teh strawberry tau.. eja beli byk buah strawberry dgn juruk/ asam strawberry.. nak bg awak dgn kak long tp klu post takut postman ambik :(



to'wan said...

dah umur 52 tahun diterbalikkan..hehe insyaAllah tapi tunggu balik Malaysia dulu la :)



EJA said...

towan : klu terbalik 25 tahun la kan..heheh iye2 semoga saudara balik dgn selamat..heheh