I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

masakan kegemaran eja khas buat mu

Posted 7:15 AM by EJA in
salam apakhabar semua sahabat blogger eja maaf la x update blog balik kampung la katakan..alhamdulillah lepas rindu dendam pada 3 org anak buah eja tu..dah besar dah diaorg + banyak akal = banyak ragam :)

ni baru nak buka blog.. masa kt dalam bas   perjalanan  nak balik ke ipoh dl fikiran terfikir ada ke org komen entry baru eja tu.. ada ke yg follow blog eja tu.. tp hampa buka2 je x da yg komen tp alhamdulillah bertambah follower syuqran yg follow tu ye..

entry ni klu ada yg tgk kt kotak shout tu ada nama IZ beliau ni sahabat yg sgt2 rapat dgn eja.. ini blog beliau abang aizuddin nama beliau sebenar Aizuddin ahmad kamal ( saja je buh nama dia abg aizuddin sbb dia lahir sehari awal dari eja..hahaha sebenarnya mana ada eja pggl dia abg.. eja pggl dia awak je.. hehe) nampak dia sat ni beletiaq la dia..hehe

ok terus kepada tujuan utama saudara aizuddin ni mengetaq eja mengenai makanan  kegemaran ( x percaya klik la kt SINI ha dah percaya dah so eja terus melaksanakan tugas eja ni makanan kegemaran eja :-
NO 1 LAKSA ( ussh mgg gila laksa eja ni )

NO 2 PECAL( ni makanan org jawa)

NO 3 SAMBAL TAHUN
( ni pun mknan org jawa nama je sambal tahun tp x da lah tahan bertahun2 hehe)

NO 4 NASI AMBANG
( ejaan ambang tp nk sebut nasi ambeng. nasi ni adalah kebanggan org jawa )

TERIMA KASIH kepada saudara aizuddin yg telah mengetag eja atleast dpt jugak eja memperkenalkan makanan JAWA kepada sahabat blogger eja sekalian. susah tau nak jumpa makanan ni.. hanya ada kt kampung jawa je..hahha oh ye saudara aizuddin kan hari tu tanya eja apa makanan special org jawa.. ni la yg kt atas tu.. klu nak merasa makanan ni semua jemput la raya mai rumah wak jono ( ayah eja)


4 comment(s) to... “masakan kegemaran eja khas buat mu”

4 comments:

iz @ aako89 said...

seram nak jumpe pak Jono,..hehe..



Annis Suzana said...

sdapnye laksa...............



EJA said...

iz: la awat pulak seram.. pak jono bukan hantu kaklimah la..hahaha bila nak jumpa ni pak jono nak interview..hahaha



EJA said...

anis: emm sedapkan awak pun suka eh give me 5 :)