I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

TOLONGLAH BERUBAH

Posted 1:51 PM by EJA in
salam malam ni eja x dapat nak lelapkan mata sukarnya nak tido entah x tahu punca nya mungkin disebabkan kesan tido yg lama pada siang hari mana x nya balik kelas kul 11.30 pg rehat makan tgh hari solat zohor pas tu ZZZZZZZZZZ maklum lah student sem akhir ni ptg bukan ada kelas. biasanya waktu ptg kena jumpa penyelia projek dan siapkan report final projek. bila semua dah settle x da keja lain tido la jawab nye.. esh2 perangai yg negative tu jgn di ikut ye..

jadi klu x blh tido mcm biasalah budak zaman remaja muda mudi ni buka facebook menghadap laptop la 2,3 jam pas tu balas2 komen kt blog. TIADA PERUBAHAN rasa nya dalam diri.mujur la terklik video dato fazilah kamsah disini lepas tengok dan dgr klip video ni baru lah terbuka biji mata seluas luas nya apa perubahan yang harus eja lakukan sebagai pelajar supaya hari ini akan jadi lebih baik dari semalam.

nasihat eja tolong la buat perubahan dalam hidup kita supaya hari2 yg kita jalani ada perubahan agar hidup kita x sunyi sepi dan hari demi hari kita ada cabaran yg perlu ditempuhi. eja rasa bukan hanya pelajar tp pd golongan yg sudah bekerja juga harus lakukan perubahan dalam seharian kehidupan anda. jangan sia2 kan kehidupan anda sebagai khalifah di muda bumi allah ini.

               RENUNG2 KAN DAN SELAMAT MEMBUAT PERUBAHAN HIDUP


6 comment(s) to... “TOLONGLAH BERUBAH”

6 comments:

mencari konklusi said...

urm.. btl tue kkak eja.. hidup kita ny prlulah ade prubhan.. stiap manusia xkira prngkat umur mstylah mmpunyai niat dan lakukan niat ingin brubah tue untuk kbaikan kitaa.. sebaik2x manusia, sehebat2x manusia adalah manusia yg boleh mnilai diri sendiri... so,nillaikan diri kita ke arah mane.. mslnya kitaa trgolong dalam org yg suka mrugikan or mmbuang mase bgtue saja.. so,ubahlah nawaitu or pndirian tue ke arah xsukaa rugikan waktu mlah mngisi waktu yg brfaedah..kerana mase itu emaas... thnks kak eja coz mengemukan topik ksedaran untuk kita smua.. coz,smua manusia xsempurna kecuali rasullullah s.a.w.. so,sempurna khdupan sseorng adalah sseorng yg boleh brfikir untuk mlakukan hal yang lebeyy baik dr smlm...



YAYA AZURA said...

berubah ke arah lebih baik...
hanya kita boleh merubah diri sendiri...



ziema said...

perubahan ke arah kebaikan itu prlu.. coz kte akn nilai blik diri kite.. akn muhasabah diri.



eja said...

adik syah: betul tu kak eja setuju sgt2 dgn pandangan adik.. manusia akan menjadi hebat jika dia melakukan perubahan positif dlm hidupnya.terimakah sbb link kan blog akak dan tajuk akak sbg entry blog adik (^_^)


yaya: betul tu berubahlah kearah kebaikan klu x kita yg mengubah diri kita siapa lg kan..



ziema: iye betul tu perubahan kearah kebaikan itu perlu.bila kita membuat perubahan kita akan dpt mengenalpasti khilaf diri kita selama ini



~ch@wi~ said...

ye btl tu..org jepun ckp 'kaizen' maksudnye perubahan kpd lebih baek..hehehe..



eja said...

chawie: betul tu so chawie dah buat perubahan belum hari ni..cuba perbaiki diri dan membuat perubahan supaya blh menjadi org lebih hebat mcm dato kata td..hehe