I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

kahwin muda selepas belajar ke semasa belajar

Posted 9:08 AM by EJA in
Minggu lepas cuti semester sampai je kat perhentian bas Bandar baru teluk intan ayah dan mak datang jemput eja. Tiba2 perut lapar plk singgah la makan kt kedai mkn bumbung biru mana org teluk intan tahu la kt ne.tgh menjamu selera tiba2 terpandang siaran TV3 tajuk kahwin muda. Panel jemputan plk  Ustaz Haslin Baharin yg sporting dan kelakar memang meriahlah siaran tu jadi nya.lepas tu eja ada tengok rancangan semanis kurma tajuk klik la ye BAHAGIAKAH KAHWIN MUDA

Jadi kali ni eja nak cerita sedikit mengenai tajuk kahwin muda. X salah kan klu kahwin di usia muda…. Dan nak minta pandangan dan pendapat sahabat2 blogger eja ni kahwin ketika belajar atau selepas belajar mana yang lebih baik?? Kali ni eja klu blh eja nak wat entry pendek je la ye klu panjang2 takut sahabat blogger eja bosan plk baca.

SILA BERIKAN PANDANGAN DAN PENDAPAT ANDA YEE (^_^)



10 comment(s) to... “kahwin muda selepas belajar ke semasa belajar”

10 comments:

TENGKU WULAN said...

Bagi pndapat wulan la,baek habiskan peluang blaja tu dulu.genggam cita2 baru genggam cinta.klau nk kawin boleh tp hbiskan pelajarn tu sbb tu yg dpt mmbantu kita.x salah untuk seseorg itu kawin awal,salah satunya dpt mngelakan mksiat dan mmbawa kita ke arah yg baek yg ditetapkan oleh syariat.klau jodoh sudah tertulis,sape lagi yg bisa mghalangnya,btul x?jadi bersiap sedialah krn cinta ini akan menyambar sape2 saje di kalangan kita tdk kira di mana,masa,siapa dan tempat..wallahualam..=)



iz @ aako89 said...

pendapat ana?sama ngan pendapat wulan..



eja said...

wulan: terima kasih atas pandangan yg cukup bagus tu..eja hargai sgt2

aizuddin: betul tu apa yg dikatakan wulan cinta blh hadir pada bila2 masa tp cita2 sekali seumur hidupkan..

syuqran jazilan kerana sudi berkan pandangan ye :)



ziema said...

ok pd pndpt ziema la kn...
ada pro and kon kalau kahwin time study ni...

yg pro nye bole elakkan maksiat plus kira mcm pmbakar sngt nk stdy..

tp kon klau kahwin ni buat kite leka smpai mls nk study.. dah trpkse extend kan??

but its all dpends on that individu.. yg penting bijak bhgi masa n buat kputusan.. kahwin ni byk tggjwb kne pikul :)



eja said...

zima: betul tutp eja ada dgr klu org dah kawen jarang diaorg extand sbb dia rasa dah ada responsibility lain mcm bdk remaja bujang2 ni tp tu la klu kawen byk menda kne pk duit byk kbe pakai..kan..



Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

due2 pun ok kalo pndai control keadaan.



eja said...

nur-za: ha suka dgn pandangan nur-za tu btl jgk tu kan dua2 pn blh klu kita pandai memainkan peranan kita sebagai pelajar dan isteri



mencari konklusi said...

pandangan adik.. sama jew mcm kwn2x yg bg komen tue.. kawin muda ny xsalah..asalkan suami n istri tue dapat mnyempurnakan tnggunjawap mrka dalam rumah tangga.. hal ny juga dapat mngelakkan n mngurangkan kadar maksiat d negara kita.. dalam islam pown xlarang lau kawin muda ny.. urm.. stakat ny je ley bg pndngn.. coz xpandai nk ngulas sal kawin2x ny.. xsampai umur ag.. hehehe



nelly said...

kahwin muda ?
zaman dulu , boleh lah .
zaman sekarang , kena carik duit dulu baru boleh kahwin .



eja said...

adik syah: betul tu dua2 kena mainkan peranan besar tau tanggungjawab yg harus dipikul bila dah berkahwin ni..oh iye lah lupa plk adik kan baru pas SPM..betul tu budak2 lg ni..heheh

nelly: ha'ah la zaman sekarang susah klu muda2 nk kawen..bukan apa klu zaman dulu masa zaman rasullah hantaran murah2 je zaman skg hantaran beribu2 sampai 10K..heheh