I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

Maulidur Rasul VS Sejambak Bunga Cinta ( Valentine day )

Posted 8:52 PM by EJA in
Malam td, Halaqah membincangkan isu berkaitan Valantine dan aspek sosialnya dalam kalangan muda mudi dan pasangan bercinta.Rancangan yang bersiaran pada hari Selasa jam 10.00 malam ini membawakan tajuk Sejambak Bunga Cinta yang membongkar mengenai isu Valentine yang meniti bibir masyarakat kita hari ini.apa kesimpulan yang eja dapat dari topik yang di ulas oleh panel jemputan ustaz syeikh hisham adalah cinta itu adalah sesuatu yang suci jangan lah dikotori nya dek kerana nafsu dan budaya barat.

Hari valentine juga berhampiran dengan sambutan maulidur rasul jadi pilihan manakah anak2 muda kita pada hari ini adakah menyambut hari valentine atau menyambut maulidur rasul yang kita sayangi. jika anda menyayangi dan mencintai serta menjadikan rasul sebagai icon anda sila klik disini tolong lah hayati nya wahai anak2 muda sekalian


TAK NAK KLIK KT SITU.. OK X PE KLIK VIDEO BAWAH NI SAMBIL BACA SAMBIL DENGAR DAN HAYATI RENUNGKANLAH WAHAI MANUSIA AKHIR ZAMAN !!!!




8 comment(s) to... “Maulidur Rasul VS Sejambak Bunga Cinta ( Valentine day )”

8 comments:

::astonishing az:: said...

kita kena kikis semangat valentine tapi susah kot sebab ramai yg anggap perkara ni remeh..bg saya x ramai lg yg faham kenapa org len concern tentang valentine ni.



eja said...

astonishing az: betul tu susah kita nak kikis pendapat dan pndgn anak2 muda zaamn skg sbb diaorg ingat hari valentine tu dah di jadikan sbg budaya dan adat jika bercinta( couple). tu sbb di halaqah ustaz mencadangkan sesiapa yg tgk halaqah bg la tahu @ nasihati kwn2 dan imam patut jadikan isu valentine ni pada khutbah jumaat.



mencari konklusi said...

xtaulah kak budak zaman skng.. dy lebey ke arah enjoy drpd mngingati org yg lebey brmakna buat kita smua.. dy lebeh brseronok dmi kepuasan masing2x...no komen ah kak.. dunia skang katekan,berbeza dari dulu.. kita kne cari faktor2xnya mngapa badk zaman kini smakin lari dari smua ny...smakin mlupakan jasa nabi kita spnjang zaman.. biar adik ulas kat blog adik k.. ahahaha... adik mntx izin skali ag k..



eja said...

adik syah: tu la dik biasa lah manusia menda yg di larang tu la yg nk dibuat..bila sambut valentine day ada jela maksiat yg dibuat nanti berzina lah minum arak la. tu sbb nya bdk2 muda skg kne diberikan pelajaran agama yg kuat.didik anak2 kecik dgn agama islam. biar tahu beza halal dan haram nya..ok link la akak x kisah kita sama2 berkongsi ilmu x salah menyebarkan dakwah ni dik :)



fatynadia said...

eja di tag!

hehe

di link ini :

http://fatynadia.blogspot.com/2011/02/contest-comelnye-berbaju-kurung.html


by the way, nak sambut hari apa-apa pun terpulang pada individu masing2 cuma jangan terlampau ikut arus masyarakat barat

untuk meraikan cinta, tak semestinya sambut pada hari valentine, bukan?



EJA said...

fatin: betul tu eja sokong x semesti nya bila couple kene sambut valentine.. sambut maulidur rasul sama2 dgn pasangan berarak sama2 pn bagus kan..dpt pahala..
yeke thanks tag eja ye fatin nanti eja melawat blog fatin :)



mrs_swityhan said...

eja..kapel 2 pon dh slh di sisi Islam..lps 2 smbut maulidur rasul dgn kapel yer..hmm..cdgn yg bernas mungkin..mcm yg sy tgk kat tmpt sy ni la, dating smbil smbut maulidur rasul. mungkin depa igt dpt berkat kot kalu bwat mcm 2..astargfirullah..xtau nk kte ape dh..xtau ape yg muslimin dan muslimat yg bwat mcm ni pk..klu dh syg sgt, kawen jer..xyah kapel2..xckop bajet lgi?mntak la tlg Allah simpan die utk kamu..ade jodoh ade, klu xde, redha je la..kn elok mcm 2..drpd tmbh dose duk kapel2 kn..mntk maaf yer klau ade sesape trase..wallahua'lam..



eja said...

mrs: betul tu cakap anda tu eja setuju 100% x perlu mintak maaf biarkan mereka terasa siapa yg mkn cili mst terasa pedas bukan.. betul tu berdoalah spy allah menyimpan nya utk kita.. terima kasih sudi komen ye salam maulidur rasul dr eja :)