I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

KISAH HIDUPKU

Posted 8:52 AM by EJA in


syukur atas kehadrat allah s.w.t mungkin sahabat2 blog seperjuangan eja berasa hairan melihat foto ini..untuk pengetahuan kalian..eja adalah pasangan kembar..nama sebenar eja adalah hasniza bt mohd jono manakala adik kembar yg paling eja sygngi adalah juliyana bt mohd jono.mesti kalian pelik kan knp nama eja dgn jue lain..ada kisah disebaliknya..klu x ayah eja nak letak nama eja hasniza kembar eja hasliza tapi sehari sebelum ayah daftar surat beranak kami, eja dan jue demam serentak.. ayah dan mak bawa kami ke tukang urut..lps tu makcik tukang urut tu kata sebolehnya jgn la letak nama kami dekat2 sama..

takut ti demam sama sakit sama..pd mulanya x pecaya tp krn kami adalah anak kembar pertama dlm keluarga eja..dgn ayah kurang pengetahuan pasal anak kembar maklum lah first time dpt twin jd ayah ambik kptusan jauh kan nama kami..tp lps ayah daftarsurat beranak kami tetap demam sama..dah nama pn kembar seiras satu uri..jd sume sama lah..kehadiran kami mgg x dijangka kan oleh ayah dan emak..sbb mak xtahu pn mak mengandung anak kembar..sbb perut mak x bsr pn..awal mak scan mgg x ada tanda2 nk dpt baby twi sbb janin satu je..bila kandungan emak hampir masuk 5bln mak scan..biasalah org dulu x berkemampuan nak wat medical check up tiap2 bln..tiba2 masa mak scan doktor ckp mak dpt anak kmbar..waktu tu mak dgn ayah eja mgg terkejut dan teruja sgt..mgg x da family mak @ ayah yang kembar..

tapi kegembiraan mak dan ayah sekejap je..bila kandungan mak masuk 6 bln mak mengalami tumpah darah,mak terpaksa masuk ke wad dan mak terpaksa meninggalkan abg dan kakak2 eja dirumah nenek.ayah lah terpaksa berulang alik kehospital tiap2 hari dgn membawa motosikalnya..waktu tu ayah x mampu lg beli kereta maklumlah ayah eja kerja buruh kampung je..mak berada dkt wad hampir sebulan..masuk kandungan kami 7bln doktor menyarankan mak supaya bersalin secara pembedahan..pada 28.11.1989 kami selamat dilahirkan eja lahir pada pukul 3.37 pg jue pd 3.30 pg..oleh krn kami bayi pra matang kami mengalami pelbagai komplikasi,..

eja di icu selama 3bln manakala ju selama 4bln..kesian pada mak dan ayah terpaksa berulang alik kehospital tiap2 ari.. tp alhamdulillah sekarang umur kami telah hampir 21 thn..kami x pernah pn berpisah hingga sekarang..alhamdulillah dpt belajar pn ditempat yang sama,sama kos dan sama bilik..mungkin kami berpisah bila berkahwin nanti kot..klu x blh berpisah jgk suami kami terpaksa lah beli rumah dekat2..hehe


7 comment(s) to... “KISAH HIDUPKU”

7 comments:

junkurt said...

both of them are the best things happen in our family...love u sister until i die-junaidah jono



eja said...

thank kak jun we love u so much..



eja said...

thank kak jun we love u so much..



Gen2Merah said...

wahhh... rupanya eja ni ada kembar ya.. sama cantik sama manis.. bestnya kan ada kembar...
Kembar eja ni ada blog juga ke? saya nak follow juga lah.. hehe



eja said...

Gen2merah: ha'ah eja kembar yeke dua2 nmpk manis syuqran jazilan..maaf la awak adik kembar eja x da blog dia x minat dunia bloging ni..hehe



Gen2Merah said...

hehehehe.. Ingatkan kalau kembar sama ja citarasanya. Kalau satu nak itu, yang sorang tu pun nak itu..
Kalau sorang minat tulis blog, yang sorang ni plak tak minat.. hehehe



eja said...

Gen2merah:minat kdg2 tgk cerita hindustan..hehe kembar x tahu blog2 ni eja nak ajar tp dia x nk..hehe