I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

PERTEMUAN DIMASJID LEBIH INDAHKAN..

Posted 9:35 AM by EJA in
Alhamdulillah dipanjangkan umur utk mengupdate blog malam ni..alhamdulillah juga semalam ALLAH memberi lagi satu nikmat buat eja..badan demam..nasib baik panas dah kebah sikit.. baru - baru ni eja sempat solat berjemaah dimasjid bandar tasik selatan Alhamdulillah sempat juga menghadiri majlis ceramah pd waktu tu..tajuk?? uhh terbaikkk "Jangan risau tentang jodoh" hurmm memang kena sangat la tajuk tu sbb jemaah yang datang pun kebanyakan nye budak remaja dan budak bujang2 pemuda pemudi flat areal situ jgk(termasuklah yg tgh taip ni) (^_^) maaflah tajuk tak kena mengena pun dgn entry..

terlalu banyak tips2 dan nasihat yg disampaikan ustaz..apa sempat eja take note adalah..ustaz ckp jodoh itu memang rahsia allah tetapi harus ikhtiar..sama juga dgn kerja dan apa jua yg kita mahukan..klu kita nak kerja kena isi borang,pergi interview dan mcm2 lg.begitu juga dgn jodoh..kalau lelaki senang la blh ngorat2 tp bagaimana dgn wanita..tak kan nak ngorat2 lelaki mereka kena jaga adab dan kesopanan sebagai wanita.apa yg terbaik buat mereka adalah ihktiar melalui doa,solat istikharah dan tawakal..Jodoh umpama  menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada orang jodohnya cepat sebab jambatannya singkat.ada org jodohnya lambat sebab jambatanya panjang.. Usia 23 tahun rasanya belumlah terlalu lewat..(bah kata ustaz hehe) itulah sedikit point yg eja dpt..

SUKA PEPATAH NI: "Kadang2-kadang Allah sembunyikan matahari..Dia datangkan petir dan kilat..kita menangis dan tertanya-tanya,kemana hilangnya sinar..Rupa-rupanya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi..”


Wahai Wanita Solehah

Jangan risau akan jodohmu

Kerana Muslimin yang bijaksana itu

Tidak akan terpaut pada wanita

Hanya kepada kecantikan , lirikan senyuman,

Pada bicara manja yang menggoda

Atau pada pujuk rayu seorang wanita

Yang meruntuhkan imannya.





Sesungguhnya lelaki itu adalah pemimpin kepada wanita

Andai belum sampai jodohmu

Anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu

Sedang membina sahsiah kepimpinan

Bagi memimpin dirimu

Kerana pada wanita itu

Pasti ada kekurangan dan

Lelaki yang benar-benar layak

Pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu…

P/S: pastinya semua orang mendambakan  teman hidup yg halal disisnya kan??


14 comment(s) to... “PERTEMUAN DIMASJID LEBIH INDAHKAN..”

14 comments:

iZ said...

moga allah permudahkan urusan kita semua bab jodoh.. =)



EJA said...

aizuddin: insyallah begitu lah hendaknya..amin (^_^)



KaiZeN said...

best kata2 ni...harap dapat jodoh yang baik..



EJA said...

kaizen: sekadar renungan kita bersama.. best ke?? syuqran jazilan..amin semoga kita semua dpt jodoh yg baik2 aje :)



Solehah Senawi said...

suka blog awk simple.. bw here keep it up.. ;)
jom nengok blog kita..
arkuchik.blogspot.com



EJA said...

solehah senawi: simple..terima kasih ye atas komen ni..otw ke blog saudari :)



Che Faiz Bong said...

awk, perkataan Allah.huruf besar .soe komen .nice entry ..http://chebethomekbong.blogspot.com/2012/05/segmen-bloglist-bulan-mei-cbb1.html



NJihe.am said...

cantik blog..sukalah puisi tu n lelaki dlm gambar tu suami siapa hehe.. http://studioous.blogspot.com/



Pencari Allah said...

umur macam ni memang seronok cerit bab jodoh :)



EJA said...

Che faiz bong:maaf tak perasan..insyallah sy akan betulkan syuqran krn menegur..otw ke blog saudara



EJA said...

Njihe.com: eja pun suka puisi ni..bila baca rasa comfident nk memilih calon suami..eja pun x tahu suami siapa..jumpa kt google tgk sweet je pic ni tu trs ambik..hehe



EJA said...

pencari allah: betul hurmm rasa tak sabar pula nak kawen..klu blh malam ni nak menikah..hehee



ain dzaya said...

zaman skg ramai kawen luda..agk tercabar la di situ..sbb tu ramai gadis tertanya2 soal jodoh mereka..

"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".



EJA said...

ain dzaya: betul tu ramai sgt kwn2 dah kawen..kadang2 rasa eshh nak kawen cpt..klu blh hari ni nak akad nikah..hehe