I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

termakbul kata2 dan doa seorang ayah

Posted 10:27 AM by EJA in
teringat kisah ini ketika saya dan adik kembar saya terpaksa dipisahkan masa darjah 2.kisah ini berlaku selepas keluar keputusan peperiksaan akhir darjah satu.

guru besar: encik jono, ada sesuatu ingin saya sampaikan,utk tahun depan hasniza akan masuk kelas 2 kasih manakala juliyana pula masuk kelas 2 sayang.

ayah: yeke cikgu,hurm kalau boleh saya minta jasa baik cikgu jgn la pisahkan kembar ni ye,sbb diaorg tak pernah berpisah, mesti nanti diaorg tak nak kesekolah kalau kelas lain2.biarlah anak saya ni sekelas sampai habis sekolah rendah.


(natijahnya termakbol doa ayah saya,dari sek rendah,sek men,politeknik sehinggalah alam pekerjaan masih si kembar tinggal bersama, sebilik dan sekatil cuma tak sebantal je.bilalah kembar ini akan berpisah yer??)







12 comment(s) to... “termakbul kata2 dan doa seorang ayah”

12 comments:

faizal mohd said...

bestnya ada kembar kan? kawan karib dunia akhirat. :)



senijalanan said...

yg mne adk yg mne kakak ni..huhu..keliru dh..



Lelaki Ini said...

ala!
chumel!



ZIEMA said...

Eee bestnya ada kembar ni. Teringin sgt nak kembar hihihi.



EJA said...

faizal mohd: iye betul tu saya x heran klu xda kawan yg penting saya ada adik kembar saya :)



EJA said...

senijalanan: eja kakak, yang pakai tudung hitam tu eja yg sebelah tu kembar eja, juliyana nama nya,masa pic kecik tu eja sebelah kanan :)

keliru?? eshh blh la menyamar ni..hehhe



EJA said...

lelaki ini: yeke comel.. maceh yer :)



EJA said...

ziema: yeke nak anak kembar ek... insyallah eja pun klu blh nak dpt anak kembar nanti :)



puteri cahaya. said...

insyaAllah, nanti kalau masing2x dah bersuami dpt anak kembar pun jangan berpisah lah!!... Selama-lamanya..huhuhu... bestnye!! pu3 sejak dilahirkan memang dah dipisahkan dengan kembar seorang meneruskan kehidupan di alam dunia dan seorang bersemadi di syurga abadi....MasyaAllah, sedey noooo cite pasai kembaq ni...huhu



puteri cahaya. said...

dan, kalau dah kawin, pu3 pun suke kalau dapat anak kembaq... bestnye!!...



EJA said...

yeke puteri ni pun kembar juga lah ye.. tahziah tak apa lah puteri semoga bertemu dgn pasangan kembar puteri di akhirat kelak :)



EJA said...

puteri : eja pun teringin jgk klu dah kawen nanti nak anak kembar klu blh nak anak first twin baby boy..insyallah seronok tgk pasangan kembar ni..kan..lg2 cam kita ni mgg dah kembar..hehe