I made this widget at MyFlashFetish.com.

~~Daku ada kerna dikau pn ada~~ FOLLOW ME

KERJAYA BARU PAKAR MOTIVASI, BETUL KE??

Posted 5:23 AM by EJA in
Tak sangka pulak sejak kebelakangan ni eja dah jadi pakar motivasi cinta la pulak. Hurm adalah dua tiga org sahabat eja masa study dulu kt PSAS, PUO & FORMSPRING msg ada yang tanya pendapat eja, knp kekasih dia skg dah berubah? ada yang call luahkan perasaan sedih sbb dah clash dgn kayu balak diaorang dan mcm2 lagi la.




Mentang2 la eja dah tukar status in a relationship skg kt facebook, wah bukan main lagi diaorg ingat eja ni betul2 tgh bercinta dan pakar dlm bab2 cintan cintun ni..eja pun x tahu sgt bab2 bercinta ni sbb dulu pernah la sekali jatuh cinta (first love) la katakan, lagi pun time tu baru je lepas SPM bdk2 lagi x berapa nak matured itulah sbb cinta bertahan beberapa tahun jaa..(dah x da jodoh kot nk wat lagu mana)



Cuma sepanjang pengalaman dan pemerhatian eja dalam bab2 alam percintaan ni la,sebenarnya kenapa hubungan tu x tahan lama dan cepat sgt terputus kerana salah dari dua2 belah pihak.



1/ pasangan paling x suka bila gf/bf dia asyik Tanya benda/soalan yang sama berulangkali.( dah makan ke blm, tgh wt pe tu )



2/ pasangan x suka kalau gf/bf dia ni terlalu kuat cemburu.

(asyik2 duk Tanya kuar dgn siapa, pergi mana, balik pkl brp,Tanya dari A-Z)



3/ pasangan paling x suka gf/bf yang cerewet/ suka merajuk/

(sbb depa x tahu mcmmana cara nk pujuk hangpa)



4/ pasangan paling x suka bila salah seorang x cuba memahami perangai/ kemahuan mereka. (jadi gunakan la masa berkawan/bercinta ni dgn sebaik mungkin selami hati budi masing2)

5/ ada sesetengah pasangan x suka kalau gf/bf dia call tiap2 hari,bkn kata tiap2 hari tp ada jgk yg call tiap2 jam tu..ushh rimas2.(memang la bagus klu ambik berat t’hdp pasangan tapi ada la had2 nya jgk,melalui sms pun ok kan? Call la dua hari sekali ke,xda pressure gf/bf korang tu dah la letih dgn bekerja sehari suntuk di office)



6/ pasangan paling x suka bila tgk/dapat tahu yg gf/bf dia ni berpura-pura.(depan pasangan tunjuk baik,tapi blkg pasangan rupanya perangainya x mcm yg digambarkan pun,plastik2)



7/ pasangan paling x suka gf/bf dia ni yg suka memaksa ( jadi korang jgn la terlalu memaksa pasangan korang utk bercakap jujur dgn korang mst diaorg x cakap punya, so nk elakkan bergaduh, baik korang sendiri yg selidik dan korang akan berpuashati bila menemukan jawapan yg korang cari tu.)



Kajian dari Dato Dr fadzilah kamsah “ 99% pasangan bersikap tidak jujur dan suka berbohong semasa berkawan/bercinta hanya 1% yang bersikap jujur, kebanyakan pasangan akan mengetahui perangai/sikap sebenar pasangan mereka selepas mendirikan rumahtangga”



Inilah sedikit perkongsian yang dapat eja kongsikan bersama sahabat eja,mgg x banyak pun Cuma ada 7 tips je tapi eja harap dgn tips yang eja kongsikan ni dapat membantu memperbaiki dan mengeratkan hubungan korang dgn pasangan korang.



nasihat eja hubungan yg murni dan direstui illahi bila mana hubungan itu dimulai dgn nawaitu kerana allah,dan diakhiri dgn hubungan yang sah sebagai suami isteri. Renung2kan dan selamat beramal <3 <3 <3





0 comment(s) to... “KERJAYA BARU PAKAR MOTIVASI, BETUL KE??”

0 comments: